Priznanje v natečaju #NajProstovoljec prejela tudi naša sodelavka

Včeraj, 4. junija 2018, je na Brdu pri Kranju potekala zaključna prireditev natečaja Prostovoljec leta 2017. Natečaj je letos že šestnajstič zapored izvedel Mladinski svet Slovenije, častni pokrovitelj natečaja pa je že vrsto let predsednik RS Borut Pahor, ki je v uvodnem govoru izrazil zahvalo in čestital Mladinskemu svetu Slovenije ter vsem prostovljcem. “Prostovoljstvo nikoli ne more biti zapovedano, ampak mora biti notranji vzgib posameznika, hkrati pa je zelo pomembno, da je to notranji vzgib celotne skupnosti.” je še poudaril predsednik države RS, ki je tudi letos gostil zaključno prireditev ter izročil plaketo nosilcu Naj prostovoljskega projekta.

Med nominiranimi prostovoljci je bila tudi članica ekipe Mreže MaMa, Suzana Dejić, ki jo je kot prostovoljko predlagal Javni zavod Mladi zmaji. Suzana je velik del svojega prostega časa vložila v učno pomoč in druženje z otroci in mladostniki iz  Četrtnega centra Bežigrad, ki so jo prepoznali in sprejeli, kot pomemben del svoje skupnosti.

MSS poroča, da je v natečaj letos prispelo 219 prijav, od tega 171 za posameznike in 48 za projekte. Podelili so nazive Naj prostovoljec in Naj prostovoljka v treh starostnih skupinah, Naj prostovoljski projekt, Naj mladinska voditeljica in Naj mladinski projekt, poleg tega pa še dve priznanji za posebne dosežke.

Ključno priznanje za kolektivno prostovoljsko delo je prejel Zavod 364, in sicer za projekt Božiček za en dan.

Najmlajši (do 19 let) Naj prostovoljec je postal Urban Lečnik Spaić iz Ljubljane, in sicer na predlog Gimnazije Vič. 

Naj prostovoljka v skupini do 19 let je postala Brina Gaber iz Škofje vasi, predlagalo pa jo je Društvo Salezijanski mladinski center Celje.

V starostni skupini 20 do 29 let je Naj prostovoljec postal Ajet Kevrić iz Velenja, in sicer na predlog CUDV Draga. 

Naj prostovoljka v isti starostni skupini je postala Maja Maraž iz Kopra.

V skupini prostovoljcev, starih 30 let ali več, je Naj prostovoljec postal Zvonimir Kolenc iz Vač, na predlog Zavod za razvoj zavesti, družinsko gledališče Kolenc.

V isti starostni skupini ja Naj prostovoljka postala Hasnija Dugonjić iz Jesenic, in sicer na predlog Društva Up Jesenice.

Prvo priznanje za posebne dosežke je prejel Jure Grahek iz Ljubljane, in sicer na predlog Slovenske filantropije.

Drugi dobitnik priznanja za posebne dosežke, Boris Krabonja iz Ptuja, na predlog Društva za pomoč ranljivim skupinam prebivalstva UP-ornik.

Naj mladinska voditeljica je postala Petra Sadar iz Ljubljane, in sicer na predlog Študentskega centra Jadro, Koper.

Naj mladinski projekt pa je postal projekt Oh ta ljubezen v izvedbi Društva študentov psihologije Maribor.

Vsem prostovoljcem in prostovoljkam iskreno čestitamo in se vam zahvaljujemo, da spreminjate svet na bolje ter pomembno prispevate k širjenju medsebojne solidarnosti!

 

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa