Projekt rEUral Europe

Na Mreži MaMa smo letos skupaj z mladinskimi centri in IPM Inštitutom začeli z izvajanjem enoletnega projekta rEUral Europe, ki je podprt s strani Evropskega parlamenta in ga izvajajo v sodelovanju z Inštitutom za politični menedžment, mladinskimi centri in srednjimi šolami. Glavni cilj projekta je ozaveščati državljane, kako deluje evropska parlamentarna demokracija in vpliv, ki ga ima EU na naše življenje. Posebna ciljna skupina so mladi iz ruralnih okolij.

Skozi projekt rEUral želimo povečati zanimanje državljanov za EU, evropske tematike in veščine aktivnega državljanstva ter jim podrobneje približati tematike varstva okolja, digitalizacije in pomena solidarnosti.

Čas predsedovanja Slovenije Svetu EU je bil še posebej dobra priložnost, da se mladim in drugim državljanom na podeželju približajo vrednote EU, hkrati pa je bila tudi odlična podlaga za delo na različnih vsebinskih področjih, kot je na primer zagotavljanje državljanskih prostorov za mlade, ki je bila tudi osrednja tema slovenskega predsedovanja.

V drugi polovici leta so mladinski centri izvedli 9 dogodkov. V Mladinskem centru Ormož so organizirali pogovor z evropskim poslancem dr. Klemnom Grošljem, pogovor z evropskim poslancem Francem Bogovičem so poleg info stojnice izvedli tudi v Mladinskem centru Dravinjske doline, v MKC Slovenj Gradec pa so se pogovarjali z dr. Milanom Brglezom. V Mladinskem centru Prlekije so organizirali dobrodelno stojnico in informacijsko točko, na kateri so ozaveščali o pomenu in delu Evropskega parlamenta. Tudi v Mladinskem centru Brda so pripravili dobrodelno stojnico in informacijsko točko za mlade.

V sklopu projekta smo izdali tudi 3 vloge slovenskih poslank in poslancev v Evropskem parlamentu, in sicer z Ireno Jovevo, dr. Milanom Zverom in dr. Milanom Brglezom.

Veselimo se tudi vseh dogodkov, ki prihajajo v letu 2022. Za več informacij o samem projektu pa vas vabimo, da obiščete spletno stran https://reural.eu/.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa