Projekt ReYion prihaja v Slovenijo

Mreža MaMa v MCC Celju, od 14.10.2017 do 20.10.2017, v okviru projekta ReYion, organizira mednarodni trening za mladinske delavce , ki bo temeljil na učnih gradivih, ki so jih ustvarile partnerske organizacije.

13 mladinskih delavcev iz Češke, Grčije, Italije, Slovenije in Španije se bo spoznalo z učnimi gradivi, ki smo jih razvili v prejšnjih fazah projekta. Trening, ki je bil zasnovan na zadnjem transnacionalnem srečanju ReYion v Pragi, bo osebju partnerskih organizacij omogočil, da odkrije, kako uporabiti prvi osnutek glavnega izdelka projekta: priročnik za podporo mladim o ustvarjanju, upravljanju in profesionalizaciji mladinskega sektorja na ruralnih območjih. Udeleženci se bodo naučili uporabljati ta produkt, kako ga prenesti na mladino v svojem lokalnem okolju in kako uporabljati zasnovane vaje. Prav tako bodo mladinski delavci po treningu usposobljeni za izvajanje lokalnih delavnic za mlade, kar je tudi cilj projekta. S tem bomo tudi preverili kakovost vaj in predlagane vsebine v priročniku ter pridobili zanesljive povratne informacije neposredno od  uporabnikov. Lokalne delavnice bodo tudi omogočile možne izboljšave produkta pred dokončno izdajo.

“ReYion: Rural Empowerment through Youth Initiatives and Organisations Networking” je 19-mesečno partnerstvo na mednarodni ravni,  ki je voden s strani španske organizacije Bitartean Jolasean, strateški partnerji pa so Zavod Mladinska mreža MaMa (Slovenija), Komunikujeme o.p.s. (Češka), European Institute for Local Development (Grčija) in Associazione di Promozione Sociale Futuro Digitale (Italija). Projekt je financiran s programom Erasmus+.

Glavni namen projekta je razvoj mladinskega sektorja na ruralnih območjih, promocija novih učnih gradiv in izmenjava dobrih praks, povezanih z usposabljanjem mladih na ruralnih območjih. Projektne aktivnosti lahko sledite na spletnih strani projekta, spletni strani Mreže MaMa ter družbenih omrežjih.

Kontakt: 00386/ 40 760 795 info@mreza-mama.si, nina.babic@mreza-mama.si

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa