Projekt ReYion čaka le še izid priročnika

Pravkar se je iz čudovitega podeželskega mesteca Cori, ki leži 44 km južno od Rima vrnila naša zunanja sodelavka na projektu Reyion Maja Moškerc. Med 19.4 in 21.4.2018 je namreč tam potekalo tretje srečanje partnerjev v projektu ReYion, ki je osredotočen na opolnomočenje mladih na področju delovanja mladinskega sektorja na podeželju. Projekt je v zadnji fazi in tokrat so partnerji iz Španije, Slovenije, Češke, Grčije in Italiješe zadnjič sedli za skupno mizo.

  • Zavod Mladinska mreža MaMa(Slovenija),
  • Komunikujeme o.p.s.(Češka),
  • European Institute for Local Development(Grčija) in
  • Associazione di Promozione Sociale Futuro Digitale(Italija).

V projektu ReYion poleg Mreže MaMa sodeluje tudi MC Litija. Namen projekta je združitev organizacij iz različnih držav, s fokusom na razvoju mladinskih storitev na podeželju. Projekt poleg vsebinskega dela ponuja tudi aplikativen koncept. Bistvo sodelovanja je izmenjava dobrih praks v zvezi z usposabljanjem mladih pri oblikovanju mladinskih organizacij.

Cilj projekta je razvoj učnega gradiva in delavnic, ki mladim nudi konkretne kompetence za ustanovitev mladinskih organizacij. V preteklih mesecih smo izvedli intenzivno 3 dnevno usposabljanje za mlade, ki je potekalo aprila v MC Krško. Delavnice so se tematsko nanašale na ustanavljanje mladinskih organizacij, projektno vodenje in prostovoljstvo na podeželju, računovodstvo in financiranje, spodbujanje sodelovanja, mreženje ter pridobivanje sredstev za mladinske projekte. Kanček projekta ReYion ste lahko izkusili, če ste se v marcu udeležili Kluba MaMa in delavnice o mladih iz ruralnih okolij.

Na tokratnem sestanku v Coriju smo evalvirali pretekle aktivnosti projekta, se ponovno poglobili v vsako od šestih poglavij, izmenjali izkušnje iz delavnic za mlade in pred nami je zadnji osnutek priročnika ReYion. Zdaj pa res še čisto malo in gremo v oblikovanje in tisk! David Castillo, koordinator projekta, je z opravljenim delom zadovoljen, tabele in obrazci so pod kontorlo, ne more niti skriti navdušenja nad pisanjem zaključnega poročila.

Francesco Zaralli, iz Futuro Digitale pa pravi: “Z veseljem gostimo ReYion sestanek, ki krajša razdalje med Evropo in našim podeželskim mestom. Upamo, da bomo dosegli cilj krepitve participacije mladih z že vzpostavljenimi asociacijami in mladinskimi pobudami, ki povezujejo to združenje z drugimi evropskimi subjekti. Sestanek poteka gladko in sladko. Pripravljeni smo na »fine tuning« in izzid priročnika. Ostani na vezi!

Priročnik bo primeren za mlade, ki nameravajo pridobiti kompetence pri ustvarjanju združenj ali pobud za razvoj mladinskega sektorja v različnih okoljih. Pridobljena izhodišča na delavnicah bodo vsebovala tudi pedagoške usmeritve za vse strokovnjake na področju mladine.  Rezultati projekta bodo v obliki nadaljnjih priporočil brezplačno na voljo na spletni strani projekta.

Projekt je financiran s programom Erasmus+– Key Action 2 – “Strategic partnership for youth”.

Za Mrežo Mama Maja Mojškerc

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa