Prvi posvet o kakovosti mladinskega dela

Na Uradu RS za mladino so v letošnjem letu okrepili prizadevanja na področju razvijanja kakovostnega mladinskega dela. S tem namenom je prejšnji četrtek je na Fakulteti za družbene vede potekal Posvet o kakovosti v mladinskem delu, ki ga je  Urad RS za mladino organiziral v sodelovanju z Mladinskim svetom Slovenije.

V uvodnem nagovoru je direktor Urada RS za mladino, Tin Kampl, izpostavil: “Gre za prvi posvet v nizu aktivnosti, ki jih na Uradu izvajamo v procesu priprave okvira kakovostnega mladinskega dela, s katerim želimo dvigniti kvaliteto dela v mladinskem sektorju in s tem okrepiti učinke, ki jih z mladinskim delom puščamo na mladih posameznicah in posameznikih ter družbi.« Po uradnem nagovoru so mladinski delavci iz različnih mladinskih organizacij ter organizacij za mlade razpravljali o stanju kakovosti mladinskega dela v Sloveniji.”

Glavni namen posveta je bil dati prostor akterjem v mladinskem sektorju, da prispevajo strokovno znanje pri procesu nastajanja dokumenta na temo kakovosti mladinskega dela pri nas. S posameznimi posveti želi Urad RS za mladino zagotoviti vključevanje predstavnikov mladinskega sektorja, s čimer bodo zagotovili večjo legitimnost in strokovnost procesa.

Udeleženci so na posvetu odgovarjali ter razpravljali o naslednjih vprašanjih: Katere edinstvene učinke (na mlade, na družbo …) prinaša mladinsko delo? Ali so to učinki, ki delajo mladinsko delo nepogrešljivo in jih ne prinaša noben drug sektor? Kaj so ključni elementi kakovostnega mladinskega dela? Kakšen dokument o okviru kakovosti mladinskega dela menite, da bi največ prispeval k razvoju mladinskega dela v Sloveniji?

Za vse informacije o nadaljnjih korakih procesa izdelave dokumenta na področju kakovosti mladinskega dela spremljajte našo spletno stran ter družbena omrežja.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa