Prvo mednarodno usposabljanje v okviru projekta Mreža mladinskih delavcev

Mreža MaMa v okviru projekta Mreža mladinskih delavcev, ki je financiran s strani Evropske komisije v okviru programa Erasmus+, skupaj s partnerji iz Švedske (KEKS) in Hrvaške (Mreža mladih Hrvatske) začela z mednarodnimi usposabljanji za izkušene mladinske delavce. Cilj projekta je sestaviti obsežno vsebino usposabljanja za mladinske delavce, ki bo pokrivala teme, za katere menimo, da so osnova mladinskega dela.

Prvo usposabljanje je potekalo med 6. in 10. septembrom v Celjskem mladinskem centru. Namen usposabljanja z naslovom ˝Kaj je in kaj ni mladinsko delo?˝je bilo ustvariti skupno podlago za razumevanje politik na področju mladinskega dela v EU. Udeleženci so tekom aktivnosti razpravljali o definicijah mladinskega dela in mladinskega delavca ter o obsegu in namenu mladinskega dela.

V okviru mednarodnega usposabljanja so se udeleženci na začetku spoznali z najpomembnejšimi dokument ter razvojem le-teh na področju mladinskih politik v EU. Najpomembnejši del usposabljanja je predstavljalo raziskovanje Evropske listine o lokalnem mladinskem delu (eng. A European Charter on Local Youth Work) ter iskanje načinov za implementacijo listine v realnosti ter lokalna okolja udeležencev.

V okviru projekta Mreža mladinskih delavcev bomo izvedli še tri usposabljanja:

  • Participacija in vključevanje– namen usposabljanja je okrepiti znanje mladinskih delavcev na področju vključevanja mladih z manj priložnostmi ( – 26. november 2021, Hrvaška).

  • Učni procesi– namen usposabljanja je, da bodo udeleženci razumeli koncept neformalnega učenja v povezavi s formalnim in priložnostnim učenjem (marec/april 2022, Slovenija).

  • Refleksija in evalvacija– namen usposabljanja je, da udeleženci razumejo kaj je pomembno v postopku spremljanja in dokumentacije (marec/april 2022, Hrvaška).

PRIJAVE na preostala tri usposabljanja zbiramo preko elektronske prijavnice tukaj (število prijav je omejeno).

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa