Ptujski dijaki zavzeto nad e-odpadke

PTUJ – Ptujska izvedba delavnice E-odpadki in naše okolje se je odvila 26. oktobra 2016 v CID Ptuj, v sklopu projekta LIFE Gospodarjenje z e-odpadki s sloganom E-cikliraj pod vodstvom družbe ZEOS, d.o.o. v sodelovanju z Zavodom Mladinska mreža MaMa, kjer so se organizatorjem pridružili ptujski dijaki.

Seznanili so se s pomembnostjo ločevanja e-odpadkov in odpadnih baterij in nastajajočo infrastrukturo oddajanja tovrstnih odpadkov po državi ter razvijali nove ideje na področju E-cikliranja.

Odgovore ter rešitve o tej tematiki so iskali s pomočjo predstavnice družbe ZEOS, d.o.o.Urše Dolinšek in moderatorjev: Adnan Vrebac, Urban Krevl in Teja Meško (Zavod Mladinska Mreža MaMa) ter Gregor Uhan (Javne službe Ptuj d.o.o.).

Dijaki so tekmovali tudi v kvizu in izumljali slogane, ki pozivajo potrošnike k E-cikliranju, tako smo ponovno dobili nekaj izvirnih predlogov:

– E-cikliraj in naravo podpiraj!

– E-cikliraj in okolju možnosti odpiraj!

– Kdorkoli si, pridno e-odpadke zbiraj in E-cikliraj!

– Brez smeti smo brez skrbi, zato E-ciklirajmo skupaj vsi!

Delavnica je bila druga aktivnost od sklopa načrtovanih dogodkov v okviru postavitve uličnih velikanov v občini Ptuj, ki so jih lansirali 30. septembra 2016 na CERO Gajke Ptuj.

Dogodek se je zaključili z željo, da bi čim več občank in občanov Mestne občine Ptuj E-cikliralo, saj je to dobro za ljudi in okolje.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa