Publikacija Youth creating solutions for meaningful participations

Zavod Mladinska mreža MaMa je v letu 2015 sodelovala pri projektu »Youth creating solutions for meaningful participation«, ki poteka v sklopu programa Erasmus+, podakcija Capacity building for youth. Skupaj z mednarodnimi partnerji, Demo Finland, ASMITAin Odhikar.

Projekt je namenjen povečanju usposobljenosti vodij usposabljanj in mladinskih delavcev na področju sodelovanja mladih, demokracije in človekovih pravic, krepitvi mednarodnega sodelovanja in učenja med državami partnericami ter povečanju znanja in spretnosti mladih za aktivno sodelovanje v družbi.

V sklopu projekta so pripravili 4 treninge za trenerje, v vseh štirih partnerskih državah: Sloveniji, Finski, Bangladešu in Nepalu. Vsak trening je imel svoje področje in sicer v Sloveniji so mladinski delavci in mladinski trenerji raziskovali metode neformalnega izobraževanja in aktivne participacije mladih, tema Bangladeškega treninga, ki je bil zaradi politične situacije prestavljen v Nepal, so bile človekove pravice, Finska pa je prevzela promocijo demokracije med mladimi in projekte globalnega razvoja, Nepalska organizacija pa je pripravila trening na temo participacije žensk v družbi. V sklopu projekta o potekali tudi različni diseminacijski dogodki, namenjeni širjenju znanja, pridobljenega na projektih, ki so se odvijajo po celotni Sloveniji.

Po zaključku projekt in uspešno izpeljanih treningih za trenerje je nastala tudi zaključna publikacija projekta, ki jo lahko prelistate TUKAJ.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa