Publikacije Mreže MaMa v letu 2015

V letu 2015 smo organizirali in izvedli kar nekaj nacionalnih in mednarodnih projektov. Ugotovitve in usmeritve smo ob evalvacijah vestno zapisovali tudi v ta namen oblikovane publikacije. V preteklem letu smo tako izdali štiri publikacije, ki so namenjene vam. Tako mladim, mladinskim organizacijam, organizacijam za mlade, kot tudi mladinskim delavcem, ki lahko s pomočjo publikacij še oplemenitijo svoje znanje.

S področja strukturiranega dialoga smo v mesecu maju izkoristili priložnost ob dialogu z evropsko komisarko Violeto Bulc, v okviru projektov oblikovali dve publikaciji iz mednarodnih projektov in pa zaključno publikacijo 2015, v kateri smo predstavili vse projekte na katerih smo delali v minulem letu.

Prihodnost EU in mladi

Meseca maja smo skupaj z Mladinskim svetom Slovenije in Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji pripravili Dialog z evropsko komisarko za promet mag. Violeto Bulc.

Dogodek je bil del Strukturiranega dialoga, ki ga podpira program Erasmus + Mladi v akciji. Dialog, katerega se je evropska komisarka za promet udeležila prvič v Sloveniji, je bil namenjen razpravi o prihodnosti mladih in njihovemu družbenemu položaju, udeležilo pa se ga je več kot 500 udeležencev iz cele Slovenije, Hrvaške, Italije in Avstrije ter drugih EU držav. Celoten proces projekta, odgovore komisarke, vse tematske sklope, ki so bili na pogovori izpostavljeni, odzive mladih na socialnih omrežjih si lahko preberete v publikaciji z naslovom Prihodnost EU in mladi.

Publikacija je dostopna  TUKAJ.

 

There is a world outside yout window

Gostili smo dvomesečni skupinski EVS (evropska prostovoljna služba) projekta There is a world outside your window (Svet vas čaka na drugi strani okna). 10 prostovoljcev iz 6 evropskih držav je tekom projekta skrbelo za promocijo mladinskega dela in mladinskih centrov po Sloveniji. Vse svoje izkušnje, izzive, s katerimi so se srečevali, uspešno dosežene cilje in vtise smo zbrali v publikaciji, v akteri si lahko preberete njihovo slovensko dogodivščino.

Publikacija je dostopna  TUKAJ.

 

Youth creating solutions for meaningful participations: toolkit for trainers on participation and human rights

Zavod Mladinska mreža MaMa je v letu 2015 sodelovala pri projektu »Youth creating solutions for meaningful participation«, ki poteka v sklopu programa Erasmus+, podakcija Capacity building for youth. Skupaj z mednarodnimi partnerji, Demo Finland, ASMITAin Odhikar. V sklopu projekta so pripravili 4 treninge za trenerje, v vseh štirih partnerskih državah: Sloveniji, Finski, Bangladešu in Nepalu. Vsak trening je imel svoje področje in tematiko, ki so jo udeleženci obravnavali.

Po zaključku projekt in uspešno izpeljanih treningih za trenerje je nastala tudi zaključna publikacija projekta, v kateri si lahko preberete koristne napotke za trenerje, primere metodologije treningov, načrtovanje treningov ter druge koristne informacije, ki jih lahko mladinski delavci uporabijo za različna usposabljanja.

Publikacija je dostopna  TUKAJ.

 

Zaključna publikacija Mreže MaMa 2015

Ob zaključku leta smo  potegnili črto in se ozrli na vse dosežke, izpolnjene cilje, izpeljane projekte, ki so se zgodili v letu 2015. Veliko je bilo narejenega na področju mladinskega dela, zagovorništva in krepitve mladinskega sektorja. Sodelovali smo pri organizaciji in izvedbi regijskih dogodkov, organizirali smo številna usposabljanja in izobraževanja za naše članice, sodelovali smo pri skupini za NPK mladinski delavec-delavka in še bi lahko naštevali.  Leto 2016 pa bomo pričeli v duhu medsektorskega povezovanja.

V e-publikaciji si lahko preberete povzetke vseh aktivnosti Mreže MaMa v letu 2015.

E-publikacijo najdete TUKAJ.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa