Radovljiški dijaki E-ciklirali

Mreža MaMa je v sredo, 7. junija 2017 skupaj s predstavnico družbe Zeos d.o.o., Uršo Dolinšek, obiskala dijake iz Ekonomske gimnazije in srednje šole v Radovljici. Na delavnici “E-odpadki in naše okolje” so več kot 80 mladih seznanili z nastajajočo infrastrukturo oddajanja starih aparatov po državi ter razvijali nove ideje na področju E-cikliranja. Dogodek se je zgodil v sklopu lanskega lansiranja uličnih zbiralnikov za e-odpadke in odpadne baterije v občine Radovljica, Bled, Gorje, Škofja Loka, Železniki in Gorenja Vas – Poljane, in sicer v sklopu projekta LIFE Gospodarjenje z e-odpadki pod sloganom E-cikliraj, ki ga vodi družba ZEOS, d.o.o..

Udeleženci so se na dogodku seznanili z vsemi zbirno-predelovalnimi skupinami e-odpadkov in odpadnih baterij, s pomembnimi aktivnostmi projekta in zakaj je pomembno, da se e-odpadke in odpadne baterije E-ciklira. Spoznali so lokacije uličnih zbiralnikov v svojih občinah in nekaj ostalih načinov pravilnega rokovanja z e-opremo. Dotaknili pa so se tudi obdelave in ponovne uporabe tovrstnih odpadkov.

Izdelali so tudi nekaj zanimivih sloganov, ki vse potrošnike pozivajo k E-cikliranju!:

“Ne glede na tvojo starost, E-cikliraj, da ohraniš nevarnost!”

“Reciklirajmo smeti, da bomo brez skrbi! E-cikliraj tudi ti!”

“Star ali mlad, E-cikliram vedno rad!” 

“E-cikliraj, da bo življenje lepše, za stare in za mlade!”

Odgovore ter rešitve o tej tematiki so dijaki tokrat iskali s pomočjo predstavnice družbe ZEOS, d.o.o. Urše Dolinšek in moderatorjev: Urban Krevl in Kaja Čop (Zavod Mladinska mreža MaMa), Jasmina Šubic (Mladinski dnevni center KamRa) ter Mojca Dolar (Komunala Radovljica, d.o.o.).

Delavnico so zaključili s fotografiranjem s Fotorobotkom in željo, da bi čim več občank in občanov E-cikliralo.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa