Raziskava EU dialog mladih

Mladinski svet Slovenije je pričel z nacionalnim posvetovanjem v okviru dialoga mladih. Tokratni 7. cikel posvetovanj se osredotoča na ustvarjanje priložnosti za mlade. Ena takih priložnosti je tudi sodelovanje v raziskavi, s katero želijo omogočiti mladim iz vse Evrope, da s svojim mnenjem prispevajo k oblikovanju priporočil, ki bodo naslovljena na evropske odločevalce.

Vprašalnik je razdeljen na tri področja: Izboljšanje položaja mladih na podeželju (#6 mladinski cilj), Prihodnost dela (#7 mladinski cilj) in Kakovostno izobraževanje (#8 mladinski cilj). Na voljo je do 31. julija TUKAJ.

Raziskava poteka istočasno po celi Evropi, zato bodo rezultati vprašalnika dodani zbranim rezultatom mladih iz vse Evrope. V zadnjem krogu dialoga mladih je več kot 40. 000 mladih iz cele Evrope sodelovalo pri oblikovanju strategije EU za mlade in mladinskih ciljev EU. Vabimo vas, da mlade iz vaših vrst pozovete k sodelovanju in aktivni participaciji!

Kaj se zgodi po tem? 

Proces se s tem ne konča. Na podlagi vseh zbranih podatkov bo oblikovano nacionalno in evropsko poročilo z nizom priporočil za izboljšanje življenja mladih. Več o rezultatih posvetovanja bo znano konec leta, ko bo Mladinski svet Slovenije organiziral sestanke z ministri, ki so odgovorni za implementacijo priporočil. Sestanke bodo snemali, tako da jih boste lahko spremljali v živo na Facebooku, novice o vseh dogodkih najdete tudi na spletni strani.

Hvala, ker pomagate oblikovati glas mladih! 

Vir: mlad.si

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa