Razpis: Mladi za mlade 2017-2021

Obveščamo, da je objavljen peti razpisni rok za prijavo na Javni razpis za izbor izvajalcev projektov “Mladi za mlade 2017-2021”, ki je namenjen zaposlovanju mladih do vključno 29 let z izobrazbo športne smeri (magistri športne vzgoje, magistri kineziologije). Mladinski centri, bodite posebej pozorni, saj je razpis namenjen tudi vam. Več o razpisu, pogojih in prijavi pa v nadaljevanju.

Namen javnega razpisa je zagotavljanje spodbud za zaposlovanje mladih brezposelnih oseb, predvsem iskalcev prve zaposlitve in brezposelnih mladih – diplomantov športne smeri, prijavljenih v evidenci brezposelnih oseb (BO) vsaj en mesec.

Prijavijo se izobraževalne organizacije, ki že imajo izbrane kandidate. Rok za prijavo je 8. maj 2019 do 12.00 ure, zato je zdaj pravi čas, da se kandidati obrnejo na organizacije in jih z dobro ponudbo prepričajo, da se prijavijo na razpis. V preteklih dveh pozivih je bilo prijav manj od pričakovanja, zato vas tokrat še posebej spodbujamo k prijavi, saj zaposlitev, ki je krita v celoti, mladim omogoča pridobivanje praktičnih izkušenj in izboljšuje njihove zaposlitvene kompetence (nekaterim tudi opravljanje strokovnega izpita) in s tem boljše možnosti za nadaljnjo zaposlitev.

Upravičene organizacije in ciljne skupine:

Organizacije Ciljne skupine
Javne srednje strokovne in poklicne šole Mag. športne vzgoje
Javni visokošolski zavodi Mag. športne vzgoje in mag. kineziologije
Javni dijaški domovi Mag. športne vzgoje
Študentske športne organizacije, ki delujejo v okviru univerz in visokošolskih zavodov Mag. športne vzgoje in mag. kineziologije
Nacionalna študentska športna zveza Mag. športne vzgoje in mag. kineziologije
Mladinski centri, ki delujejo kot javni zavodi ali kot osebe javnega prava Mag. športne vzgoje in mag. kineziologije

V okviru zaposlitve mladi opravljajo 40% neposrednega pedagoškega dela  pod vodstvom mentorja in 60% neposrednega pedagoškega dela samostojno. Poleg cilja pridobivanja delovnih izkušenj, razpis zasleduje tudi cilj razvoja gibalnih sposobnosti mladostnikov.

Celotno besedilo razpisa najdete TUKAJ, vse pomembne informacije TUKAJ, v primeri dodatnih vprašanj pa se lahko obrnete na go. Marjano Špilek, tel.: 051/339 497 ali 01/43 42 397, oziroma vprašanja naslovite na elektronski naslov: mzm@sport.si.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa