Regijski dogodki: Rastimo skupaj 2019

Minuli petek, 4.10.2019 je potekal regijski dogodek projekta Rastimo skupaj 2019 v gorenjski regiji. Dogodek sta pripravila Urad RS za mladino (URSM) in Mladinski svet Slovenije (MSS), gostila ga je Občina Kranj. Dogodki v okviru projekta Rastimo skupaj so namenjeni informiranju mladih na lokalni in regijski ravni ter vključevanju mladih v procese odločanja oz.e-participaciji mladih, na drugi strani pa imajo občinski deležniki možnost prisluhniti predlogom mladih.

Prisotne je nagovorila Anja Fortuna, predsednica MSS in se zahvalila Občini Kranj za gostoljubje ter zaželela prisotnim “konstruktivno izmenjavo mnenj, saj je ravno namen takih dogodkov ustvariti priložnost in prostor, ki omogoča poslušanje in izmenjavo idej, potreb in pričakovanj z ene in druge strani.

Njenemu mnenju se je pridružil Tin Kampl, direktor URSM, ki je v uvodu poudaril, da so “ravno taki dogodki odlična priložnost za sodelovanje občin z mladimi in mladinskimi politikami v svojem okolju, z namenom, da se vzpostavi dolgotrajnejše partnerstvo s ciljem mladim omogočiti čimhitrejše in učinkovitejše osamosvajanje. Eden ciljev takih dogodkov pa je tudi vzpostavitev prostora, ki mladim in občinam omogoči da drug drugemu prisluhnejo pri uresničevanju njihovih idej in predlogov.

Prisotni so imeli možnost spoznati primere dobrih praks komunikacije med mladimi in odločevalci. Kot dober primer, kaj vse lahko občine storijo, da upoštevajo potrebe mladih in kako se zavežejo, da jih bodo upoštevali, je Barbara Pfeifer z Inštututa za mladinsko politiko predstavila certifikat Mladim prijazna občina. V nadaljevanju je bil predstavljen portal mlad.si, kot primer obveščanja organizirane in neorganizirane mladine na nacionalni ravni, Ana Pisar Čivčič pa je zbranim predstavila nekaj rešitev, kako lahko občine lažje komunicirajo z mladimi preko družbenih omrežij, kateri jezik in način naj uporabijo, da jih bodo lažje in učinkovitejše dosegli.

Naslednji regijski dogodek za mlade organizira, Urad RS za mladino in Mladinski svet Slovenije v sodelovanju z Občino Renče-Vogrsko in mladimi v občini Renče-Vogrsko, v petek, 18. oktobra 2019, ob 17. uri v Kulturnem domu Bukovica. Več o dogodku in prijavnico najdete tukaj. 

Na dogodek se lahko prijavite do petka, 11. oktobra. 

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa