Regijski dogodki v letu 2016

SLOVENIJA – V Uradu RS za mladino so se odločili nadaljevati s projektom regijskih dogodkov v mladinskem sektorju, ki potekajo pod sloganom “Rastimo skupaj”. Tudi letos bo sodelovala Mreža MaMa.

Na podlagi lanskih izkušenj bodo dogodke pripravili nekoliko drugače. V skupino sodelujočih so poleg Mladinskega sveta Slovenije kot nacionalnega koordinatorja in Mladinske mreže MaMa pritegnili tudi Inštitut za mladinsko politiko. Regijski dogodki bodo vsebinsko in konceptualno nadgrajeni, enako kot lani pa bodo tudi letos izvedli po eno delovno srečanje v vsaki statistični regiji. Prvi dogodek te vrste bo prihodnji mesec v Zasavski regiji.

Kot sporočajo iz URSM bo novost letošnjih regijskih dogodkov tudi “na glavo” obrnjena struktura, na kateri, kot pravijo: “ne bo več nastopajočih in poslušalcev, ampak bodo vsi prisotni enakovredni aktivni udeleženci srečanj. S tem želimo še bolj intenzivno prodreti v delovanje mladinskega sektorja na lokalni in regionalni ravni. V letošnjem letu bomo izpeljali delovna srečanja, na katerih bomo s ključnimi akterji in lokalnimi odločevalci pregledali razvoj mladinskih politik, poiskali pomanjkljivosti v ukrepih ter možne poti za njihovo izboljšanje oz. reševanje.”

Na tako zastavljenem dialogu in plodnem partnerstvu vseh relevantnih deležnikov bodo izpostavili tudi krepitev vloge lokalnih skupnosti pri razvoju mladinskega sektorja, zanimalo pa jih bo tudi, kako oziroma če sploh poteka povezovanje mladinskih struktur izven lokalnih meja.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa