rEUral Europe

Projekt rEUral Europe je enoletni projekt, podprt s strani Evropskega parlamenta, ki ga na Mreži MaMa izvajamo v sodelovanju z Inštitutom za politični menedžment, mladinskimi centri in srednjimi šolami.

Glavni cilj projekta je ozaveščati državljane, predvsem mlade, kako deluje evropska parlamentarna demokracija in vpliv, ki ga ima EU na naše življenje. Skozi projekt želimo povečati zanimanje državljanov za EU in evropske tematike, veščine aktivnega državljanstva in jim podrobneje približati tematike varstva okolja, digitalizacije in pomena solidarnosti.

V okviru projekta bomo postavili digitalno informacijsko stojnico v obliki spletne strani, ki bo vsebovala glavne informacije o evropski demokraciji, delovanju EU, obravnavanih evropskih tematikah in načinih aktivne participacije. Obiskovalci strani bodo svoje znanje lahko preverili tudi preko poučnih iger na temo EU (spomin, uganke, itd.).

Po slovenskih srednjih šolah bomo izvedli 30 izobraževalnih delavnic o EU in aktivnem državljanstvu, v okviru katerih bodo dijaki tudi pripravili kampanjo ozaveščanja o EU.

V projektu sodeluje 10 mladinskih centrov, vsak izmed njih bo pripravil tri dogodke na različne teme – celodnevna informacijska stojnica o EU in evropskih tematikah v centru mesta, tematski pogovor z evropskim poslancem in solidarnostni dogodek.

Posneli bomo tudi osem filmčkov o delu evropskih poslancev in pripravili kampanjo za družbena omrežja o pomenu EU in načinih aktivne participacije v evropski demokraciji.

Spremljajte nas in z nami odkrivajte #EU!

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa