Rezultati projekta Socialno vključevanje v mladinskih centrih

Socialno vključevanje v mladinskih centrih (Sporazum št. 2017-2-SI02-KA347-014270) je bilo 24-mesečno strateško partnerstvo štirih partnerskih organizacij Mladinska mreža MaMa (Slovenija), Združenje Estonian Youth Centres (Estonija), Youth Leaders Coalition (Latvija) in Jugendkulturarbeit e.V. (Nemčija), financirano iz programa Erasmus+ Mladi v akciji. V okviru projekta smo se osredotočili na dejavnike, zaradi katerih se mladi zavedajo pomena socialnega izključevanja in vključevanje mladih v sodobno družbo, želeli pa smo tudi razviti ne le dejavnosti in orodja za mladinske delavce, ampak razviti tudi smernice za trajnostne programske dejavnosti za mladinske centre in s tem povezane organizacije, ki delajo z mladimi.

Program socialnega vključevanja v mladinskih centrih – načrtovanje in izvajanje

Priporočila, kako strateško vključiti prikrajšano mladino, ponujajo tudi rešitve in primere dobrih praks, ki mladinskim delavcem povejo, kako ravnati v določenih situacijah, saj je zelo pomembno, da se prikrajšano mladino v družbo vključi, ko je v največji stiski in potrebuje podporo.

Program socialnega vključevanja v mladinskih centrih

Zakaj potem strategija? Strateško načrtovanje je zelo pomembno za dolgoročno (socialno) vključevanje mladih z manj priložnostmi. Strategija temelji na analizi okolja, prepoznavanju potreb različnih deležnikov, ciljnih skupin in njihovem vključevanju. Pri odzivanju na potrebe mladih je strateško načrtovanje ključnega pomena in bi moralo imeti odgovore na nepredvidljive razmere, ki so lahko naša rešitev za izzive, s katerimi se vsakodnevno srečujemo. Dejstvo je, da lahko zgradimo bolj vključujočo družbo, ki temelji na skupnih vrednotah, sočutju, človečnosti in solidarnosti, samo s strateškim načrtovanjem.

Bonton mladinskega dela – Mi zaupaš kaj več? Greva na kavo?

V bontonu mladinskega dela – ”Mi zaupaš kaj več? Greva na kavo?” v katerem je zbranih 31 različnih situacij s katerimi se srečujejo mladinski_ke delavci_ke vsak dan. Bonton je nastal kot produkt izzivov  ter izkušenj mladinskih delavcev_k in je namenjen vsem, ki se vsakodnevno pri svojem delu srečujejo z mladimi.

BONTON MLADINSKEGA DELA

 

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa