“S komunikacijo do zaupanja, ugleda in uspeha!”

Mladinska mreža MaMa je aprilska usposabljanja v okviru projekta MLADIM s področja modula Komuniciranje in odnosi z javnostmi sklenila v prostorih svoje članice, Društva ŠKUC v Ljubljani. V organizaciji Mreže MaMa je v ponedeljek, 24.04.2017 na delavnici sodelovala s 15 udeleženci.

V strogem centru Ljubljane je tokrat 7 urna delavnica potekala zelo dinamično, udeleženci pa so komunikacijske načrte izdelovali individualno s podkrepljeno analizo v obliki debate, izmenjave  mnenj ter dodatnih usmeritev s strani obeh izvajalcev.

Komuniciranje in odnosi z javnostmi.

Ključni element, ki je teoretsko osnovo osmislil in povezal v praktično delo je predstavljalo delo na Delovnem zvezku, ki ga je Mreža MaMa pripravila v okviru projekta MLADIM. Udeleženci so se tako preko delovnega zvezka in s pomočjo obeh izvajalcev spoznali  z osnovami odnosov z javnostmi, določili ciljne skupine in deležnike ter opredelili in pripravili komunikacijske cilje. Usposabljanje je zasnovano tako, da ponuja teoretična izhodišča s strokovnimi komentarji izkušenih izvajalcev, kar je udeležence še dodatno spodbudilo k individualnem razmisleku.

Vladimir Petković, vodja kulturnega programa v MIKK in udeleženec usposabljanja: Izvedel sem kako lahko še na bolj učinkovit način komuniciramo z javnostmi v MIKK-u ter s katerimi komunikacijskimi orodji lahko privabimo več mladih na programe, ki jih izvajamo. Predvsem mi je bilo všeč, kako je usposabljanje predstavilo, da je vsaka komunikacija pomembna.

Izvajalec usposabljanja David Banović.

Mag. Maja Hostnik, direktorica Mreže MaMA : “Tokratna dinamika je bila zanimiva tudi zato, ker je v Ljubljano prišlo kar nekaj udeležencev, ki v osnovi ne delujejo v tem okolju in tako smo lahko preko debate vsi skupaj osvetlili več področji. Izdelovanje komunikacijskega načrta preko Delovnega zvezka, ki ga je pripravila Mreža MaMa je tokrat potekalo zelo strukturirano in tako smo čas za analizo, interpretacijo in dodatne usmeritve še nekoliko podaljšali. Zadovoljna sem z doseženim danes, saj menim, da so udeleženci konkretno oblikovali osnove komunikacijskih načrtov za izbrane vsebine.

SPOMNIMO: V aprilu je usposabljanje v okviru projekta MLADIM z modula Komuniciranje in odnosi z javnostmi potekalo tudi v Kariernem središču v Ljubljani. Več

Glavna namena projekta MLADIM sta okrepitev mladinskega sektorja in nudenje zaposlitve neizkušenim mladim. Po končanem projektu bodo vključeni mladinski centri zaposlili 32 na novo usposobljenih mladinskih delavcev/informatorjev, prav tako pa bodo aktualni mladinski delavci pridobili nove kompetence ter orodja za delo z mladim.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska Unija iz Evropskega socialnega sklada.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa