S kulturno-umetniškimi kolonijami začetek programa EYE Brežice

V Brežicah je vrata danes odprl prvi evropski mladinski dogodek, ki poteka v Sloveniji. Dogodek EYE Brežice, ki bo med 23. in 26. majem združil več kot 200 mladih iz Slovenije in drugih držav EU, so prvi obiskali mladi, ki so se prijavili na kulturno-umetniške kolonije. Okrog 70 mladih iz Slovenije, Hrvaške, Italije in drugih držav EU se je danes popoldne zbralo v prostorih ZPTM Brežice, kjer se bo tudi v prihodnjih dneh odvila glavnina dogodkov EYE Brežice.

EYE BREŽICE

Foto: Luka Rudman

V sklopu EYE Brežice, ki ga sofinancira in podpira Evropski parlament, bo izvedenih šest kulturno-umetniških kolonij – likovna, foto, grafiti, filmska kolonija in koloniji improvizacijskega gledališča ter gledališča zatiranih. Mladi ustvarjajo in razmišljajo o različnih temah EYE Brežice, kot so: demokracija, aktivna participacija, pravice, varnost, okolje, trajnost, svet, družba, delo, socialna vključenost, migracije, inovacije, izobraževanje, gospodarstvo, digitalizacija, kultura in zdravje. V sklopu vseh tem razmišljajo o izzivih, s katerimi se mladi soočajo, ali pa predstavljajo svojo vizijo Evrope, kot si jo želijo v prihodnosti.

Foto: Luka Rudman

EYE Brežice je lokalna izvedba evropskega mladinskega dogodka, imenovanega “European Youth Event”, ki mlade iz celotne Evropske unije povezuje v razprave o ključnih družbenih vprašanjih ter spodbuja oblikovanje in izmenjavo idej o prihodnosti Evrope. Dogodek, ki bo vključeval tudi čezmejno sodelovanje z mladimi in organizacijami iz sosednjih držav, podpira in sofinancira Evropski parlament.

Foto: Luka Rudman 

Pri organizaciji dogodka sodelujeta Zavod Mladinska Mreža MaMa in Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice, ob podpori Mladinskega sveta Slovenije, lokalnih mladinskih centrov, Občine Brežice ter pisarne Evropskega parlamenta v Sloveniji.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa