Se vam zdijo evropske volitve pomembne? Povejte še drugim.

Evropska unija pomembno vpliva na življenja vseh nas, če se tega zavedamo ali ne. Zato je pomembno, da tudi mi vplivamo nanjo, ko dobimo priložnost za to. Ena izmed takih priložnosti so prihajajoče volitve v Evropski parlament, na katerih bomo čez dober mesec in pol, 26. maja, izbirali bodoče poslance Evropskega parlamenta.

Če sodimo po udeležbi na prejšnjih evropskih volitvah, ko je leta 2014 na volišče prišel samo vsak sedmi mladi volivec, politika ni nekaj, kar bi pritegnilo mlade. Zato tokrat ni dovolj samo upanje v boljšo prihodnost. Tokrat moramo zanjo vsi prevzeti odgovornost. Narediti moramo več, kot le iti na volitve – prepričati moramo tudi druge, da se jih udeležijo. Da bi poziv na volišča dosegel čim več mladih, potrebujemo vašo pomoč.

Pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji je v okviru kampanje spodbujanja volilne udeležbe Tokrat grem volit pripravila paket različnih spletnih vsebin, ki promovirajo udeležbo na evropskih volitvah (ne pa posameznih strank in kandidatov!), in zelo bi vam bili hvaležni, če bi lahko vsaj katero izmed njih tudi vi objavili preko svojih kanalov (spletne strani, profili družbenih omrežij, e-obveščevalniki, e-pošta …). V paketu najdete uporabne in atraktivne video vsebine, objave za socialna omrežja, oglase za spletne strani, promocijske materiale za tiskanje, pa tudi vsebine in statistike, povezane z delovanjem Evropske unije. Prosili bi vas še, če vsako objavo na družbenih omrežjih opremite z oznakama #tokratgremvolit in #euvolitve19.

Mlade obiskovalce vaših mladinskih centrov lahko spodbudite tudi k vpisu na spletni strani tokratgremvolit.eu, kjer se »zavežejo«, da bodo 26. maja letos oddali svoj glas, in s sodelovanjem v ekipi prostovoljcev kampanje Tokrat grem volit pomagajo poziv na volišča razširiti v vse pore slovenske družbe.

Hvaležni vam bomo za širjenje vabila na volišča 26. maja. Če vsi volimo, vsi zmagamo!

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa