Simulacija Evropskega parlamenta

Vsi, ki želite spoznati delovanje procesov, ki potekajo v Evropskem parlamentu tudi v praksi, vabljeni na simulacijo Evropskega parlamenta, ki bo v petek, 5. maja 2017, od 10.00 do 14.00 ure v Državnem zboru v Ljubljani.

Na Mladinskem svetu Slovenije zagovarjajo, da je aktivno sodelovanje mladih pri odločitvah in dejavnostih tako na nacionalnem kot tudi evropskem nivoju ključnega pomena, če hočemo zgraditi bolj demokratično, vključujočo in uspešno družbo. Pogoj za vključevanje in aktivno državljanstvo pa je, da imamo mladi možnost, prostor in podpro za sodelovanje in vplivanje na odločitve ter udeležbo v aktivnostih, s katerimi lahko prispevamo h kakovosti življenja v celotni družbi.

S tem namenom je MSS v sodelovanju z Društvom za podporo mladim in Slovensko tiskovno agencijo pripravil projekt Igre Evrope. Kot sklepno dejanje projekta bo simulacija Evropskega parlamenta, kjer boste mladi imeli priložnost spoznati delovanje procesov, ki potekajo v Evropskem parlamentu tudi v praksi.

Skupaj z evropskimi poslanci bomo razpravljali o znižanju volilne pravice na 16 let. Oblikovali bomo 4 skupine. Prva skupina bo predhodno pripravila predlog zakona in ga predstavila ostalim udeležencem. Druga skupina bo pripravila argumente ZA in tretja argumente PROTI. Četrta skupina bo na koncu na podlagi predstavljenih argumentov glasovala o zakonu. V skupinah bodo sodelovali tudi evropski poslanci.Ob koncu dogodka bo udeležencem na voljo tudi brezplačen voden ogled parlamenta.
Več informacij. 

Rok za prijavo je 1.5.2017!

Prijavi se preko spletnega obrazca.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa