Širimo glas prostovoljstva

Mreža MaMa želi, da bi glas prostovoljstva dosegel čim večje število posameznikov, zato kot prostovoljska organizacija vabi mladinske centre, da vse mlade, svoje prostovoljce in mladinske delavce pozovejo k prijavi na prostovoljske e-novice Slovenske filantropije

Prostovoljstvo je naše poslanstvo in vrednota ter kot način aktivne participacije mladih prispeva k pridobivanju kompetenc in predstavlja pot do avtonomije. Skozi prostovoljstvo mladi pridobivajo pomembne izkušnje, saj poleg delovanja v družbeno korist, pomembno prispeva k osebnosti rasti, občutku koristnosti, vključenosti, pripadnosti in širjenju socialne mreže.

Ena izmed organizacij, ki skrbi za promocijo prostovoljstva je Slovenska filantropija – humanitarna organizacija, katere programi so usmerjeni v dvig kvalitete bivanja v skupnosti in v zagovorništvo socialno šibkejših.  Njihova osrednja dejavnost je promocija prostovoljstva, saj lahko s prostovoljnim delom vsi prispevamo k boljši in bolj strpni družbi.

Prostovoljske e-novice Slovenske filantropije bodo še bolj zanimive, če bodo vsebovale različne izkušnje in zgodbe prostovoljcev. Vabimo vas, da mlade pozovete k deljenju lastnih izkušenj s prostovoljstvom in da Slovenski filantropiji pošljejo tudi kakšno fotografijo, povezano s to zgodbo. Prispevki bodo objavljeni v njihovih novičkah ali Facebook straneh.

Program prostovoljstvo pokriva samo del aktivnosti, ki jih izvajajo na Slovenski filantropiji, zato se lahko prijavite tudi na e-novičke Slovenske filantropije.

Vir in foto: Mreža MaMa

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa