Skok v poletje 2022

V petek, 17. junija, smo se z našimi članicami zbrali na predpoletnem zaključnem srečanju vseh članic – na že tradicionalnem Skoku v poletje. V sproščenem vzdušju smo izmenjali poglede na nastajajočo kolektivno pogodbo, spoznali projekt Mreža mladinskih delavcev in se še zadnjič pred poletjem podružili, tokrat na senčni terasi Centra mladih Koper. 

Srečanje smo začeli s predstavitvijo rezultatov projekta Mreža mladinskih delavcev, ki gav sodelovanju z mednarodnimi partnerji s Švedske, Hrvaške in Slovenije izvaja Mreža MaMa. Zbranim smo predstavili obsežno vsebino usposabljanja za mladinske delavce, kar je bil cilj projekta, ki je v svojem teku razvili bolj izobražene in osveščene mladinske delavce s kritičnimi mnenji in dobrimi novimi idejami za razvoj kakovostnega mladinskega dela, ki ni usmerjeno izključno v projektno učenje ali zaposljivost mladih, temveč mlade obravnava celostno. Video vsebine, pripravljene tekom usposabljanje, so že dosegljive. Priročnih z dodatnimi informacijami, pa bo na podlagi mnenj udeležencev, kmalu oblikovan v končno vsebino. 

Sledila je predstavitev osnutka kolektivne pogodbe za mladinski sektor, ki ga je pripravil partner Sindikat Mladi+, z vključenimi predlogi mladinskih delavcev s prvega posvetovanja, ki je potekalo 26. maja. Na srečanju so bili prisotni tako mladinski delavci, kot tudi predstavniki delodajalcev, kar je omogočilo plodno razpravo o kolektivni pogodbi z dveh različnih vidikov. Vsi prisotni pa so se strinjali da, … Predloge, pomisleke in pripombe podane na Skoku v poletje smo si skrbno zapisali, saj bodo upoštevani pri nadaljnjem oblikovanju pogodbe. 

Kmalu za tem je v prostorih Centra mladih Koper zadišalo po fužih s tartufi, ki so naznanili čas za odklop in prijetno druženje v senci, ki nas je varovala pred poletno vročino. 

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa