Skupaj smo skočili v poletje

Mreža MaMa je v torek, 19.6.2018, v Mladinskem centru Zagorje ob Savi organizirala piknik vseh mladinskih centrov, na katerem smo se ob sproščenem vzdušju družili, zabavali in igrali. Poleg zabavnega dela pa smo imeli tudi uradni del, kjer smo se seznanili z novo Strategijo EU za mlade, dosežki projekta Koalicija mladih in dosežki projekta ReYion.

Dogodek se je začel s predstavitvijo ključnih področij nove Strategije EU za mlade, ki nam jih je predstavil direktor Urada RS za mladino Rok Primožič. Predstavitvi strategije je sledila podaja mnenj s strani udeležencev dogodka. Komentarji so bili predvsem, da je nova strategija abstraktna; da manjka definicija »mladi z manj priložnostmi« (preveč široko); da viri financiranja niso ustrezni glede na želen razvoj.

V nadaljevanju je sledila evalvacija projekta Koalicija mladih, kjer so bili najprej predstavljeni dosežki projekta, nato pa so vsi udeleženci v interaktivni delavnici podajali svoje mnenje na konkretne pobude, ki smo jih zbrali tekom projekta.

Zadnja aktivnost uradnega dela je bila predstavitev projekta ReYion in njegovih dosežkov. V okviru delavnice »Ruralna mladina« so udeleženci imeli aktivnost Foto izziv, v okviru katere so se v skupinah odpravili  po okolici mladinskega centra in fotografirali vnaprej določene predmete, ki so jih morali poiskati.

Po uradnem delu je sledilo sproščeno druženje ob dobri hrani, klepetu in igranju družabnih iger.

Aleš, Mladinski center Dravinjske doline: »Po dolgi, s soncem obsijani poti smo sodelavci iz MCDD, čez hribe in reke pridrli do Mladinskega centra v Zagorju. Tam nas je z najlepšim nasmeškom na obrazu pri čakala Suzana iz Mreže MaMa in nam predstavila potek srečanja. Ker smo, kot po navadi ni v naši navadi, na večino dela uradnega programa zamudili, smo se priključili šele pri zaključni pogostitvi. Postregli so nam z odlično pripravljenimi hladnimi jedmi in mrzlimi osvežilnimi pijačami. Slednje so nam prišle zelo prav ob igranju družabnih športnih iger na vročem bližnjem igrišču. Dnevno srečanje smo zaključili ob prijetnem klepetu s kolegi iz ostalih mladinskih centrov in si obljubili, da se kmalu spet srečamo.«

Lara, Mladinski center Šentjur: »Piknik je bil prijeten dogodek, ki je lahkotno združeval informiranje ter druženje mladinskih centrov. Osebno se mi je zdelo zelo koristno, da smo se seznanili z novo strategijo EU za mlade ter da nam jo je na kratko predstavil direktor Urada za mladino. Zelo uporabna in aplikativna v našem lokalnem okolju je bila predstavitev aktivnosti ter rezultatov projekta REYION ter ena izmed delavnic, ki smo jo preizkusili mladinski delavci.  Dejansko je prvi del pred piknikom minil kot bi mignil kar je bilo v nasprotju s pričakovanji. Bilo je sladko in kratko 😊, predvsem pa iz našega vidika koristno in uporabno.«

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa