EVS: There is a World Outside Your Window

Dvomesečnega skupinskega EVS (evropska prostovoljna služba) projekta There is a world outside your window (Svet vas čaka na drugi strani okna) se je udeležilo 10 prostovoljcev iz 6 evropskih držav (Estonije, Finske, Cipra, Portugalske, Italije in Albanije), z namenom promocije mladinskega dela in mednarodnih aktivnostih po vsej Sloveniji. S projektom smo  mladim približali evropsko mobilnost ter mladinsko delo v Sloveniji ter jim ponudili dragoceno mednarodno izkušnjo.S projektom smo mladim približali evropsko mobilnost ter mladinsko delo v Sloveniji in jim ponuditi dragoceno mednarodno izkušnjo. Evropska prostovoljna služba je program, ki je podprt s strani evropskega programa Erasmus + Mladi v akciji, ki ga v Sloveniji izvaja MOVIT.

Skupina EVS je obiskala Trbovlje, Zagorje ob Savi, Krško, Ravne na Koroškem, Slovenj Gradec, Radlje ob Dravi, Maribor, Mursko soboto, Celje, Šentjur, Slovenske Konjice, Brežice, Domžale, Ljubljano, Škofjo Loko, Jesenice,  Ajdovščino, Koper, Litijo in nazadnje Velenje. Skupaj so obiskali kar 20 mladinskih centrov in mladinskih centrov hostlov. Pot pa jih je zanesla tudi skozi vrata slovenskih srednjih šol, kjer so mladim srednješolcem skozi pogovor, igro in različne metode mladinskega dela približali idejo evropske mobilnosti in jih seznanili z možnostmi, ki jim jih le ta ponuja. Obiskali so kar 15 srednjih šol in se srečali z več kot 1000 dijaki in mladimi. Organizirali so tudi 4 srečanja z udeleženci programa PUM (program Projektno učenje za mlade odrasle).

Udeleženci projekta so pripravili še številne druge aktivnosti za mlade, med drugim so v Ljubljani na dnevu prostovoljstva ˝Ta veseli dan prostovoljstva˝ uprizorili ulično intervencijo flashmob, v Škofji Loki so pomagali pri pripravah na odprtje likovne razstave, organizirali so kulinarične delavnice, pomagali so pri izvedbi dogodkov v mladinskih centrih, udeležili so se festivala NEXTival in pripravili številne druge dogodke za splošno javnost (5 dogodkov v mladinskih centrih in 4 dogodki za splošno javnost). S tem pa so si nabirali nova znanja, organizacijske sposobnosti in izkušnje s pripravo in izvedbo dogodkov. Kljub delovni vročici pa so našli čas za ogled nekaj slovenskih znamenitosti in spoznavanje lepot slovenske narave.

V Mladinskem centru Krško so pod okriljem Luksuz produkcije prvi teden pridobivali multimedijske veščine in znanja za produkcijo kratkih videov, ki so jih zadnji teden na zaključnem delu projekt, ki je potekal  v Velenju, tudi uporabili. Nastali so trije domiselni in kreativni promocijski video izdelki, ki so jih predstavili na zaključnem dogodku v Velenju. Tako so svojo dvomesečno dogodivščino kronali z video spominom, ki jih bo za vedno spominjal na kreativne dni preživete na mednarodni izmenjavi v Sloveniji, mladinski sektor in mladinski centri po Sloveniji pa so pridobili dodaten promocijski material za krepitev prepoznavnosti njihovega dela.

Publikacija There is a world outside you window.

Leto izvajanja projekta: 2015

Vloga v projektu: nosilec

Vodja projekta: Maja Drobne

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa