Skupna zaključna konferenca: Mladimo prihodnost

Deset organizacij že pridno pripravlja dogodek, ki bo popestril začetek jeseni. Skupna zaključna konferenca nacionalnih operacij JR AD z naslovom Mladimo prihodnost se bo odvila 13. septembra 2018 na Gospodarskem razstavišču.

Ideja za skupno zaključno konferenco je nastala v želji po večji vidnosti  in prepoznavnosti vseh vključenih nacionalnih projektov ter mladinskega sektorja na splošno. Vsi projekti tako ali drugače naslavljajo tematiko aktivnega državljanstva mladih ter pomen mladinskega dela pri krepitvi kompetenc mladih ter s tem povečevanja njihove zaposljivosti.

S projektom MLADIM je v pripravo in izvedbo konference vključena tudi Mreža MaMa. Glavna namena projekta sta okrepitev mladinskega sektorja in nudenje zaposlitve neizkušenim mladim. V projekt se je tekom izvajanja vključilo več kot 300 mladih iskalcev zaposlitve, realiziranih pa je bilo 26 zaposlitev. Izvedenih je bilo 75 usposabljanj, na katerih so mladi udeleženci pridobili kompetence s področja mladinskega dela, odnosov z javnostmi in komuniciranja, medvrstniškega informiranja, socialnega vključevanja, vrednotenja in evalvacije mladinskega dela ter aktivnega državljanstva.

Več podrobnosti o konferenci prihaja v prihodnjih dveh mesecih. O njih vas bomo sproti obveščali, vi pa si v koledarju rezervirajte 14. september 2018!

Veselimo se srečanja!

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa