Sopotniki – usposabljanje za mentorje mladim

Na Socialni akademiji opažajo, da se mladi danes vse težje odločajo in usmerjajo svojo življenjsko pot. S tem namenom so za vse mladinske delavce, voditelje, svetovalne delavce, prostovoljce in ostale, pripravili usposabljanje z naslovom SOPOTNIKI. Ti se bodo usposobili za pomoč mladim pri odkrivanju njihovega osebnega poslanstva – kdo so, kaj jih veseli in kam jih kliče življenje.

Si upaš postati sopotnik / sopotnica? Pomagati mladim pri samorealizaciji je nekaj najbolj plemenitega, česar se lahko lotimo, hkrati pa je tudi ena od glavnih nalog mladinskega dela. Zato vabljen_a na tridnevno usposabljanje, ki je edinstvena priložnost za:

  • spoznavanje orodij, ki jih lahko uporabimo pri spremljanju mladih na področju osebnega poslanstva in vizije,
  • razmislek o pomembnih življenjskih vprašanjih,
  • pridobitev znanj za razumevanje sodobnih dogajanj v mladih in v svetu, ki jih obdaja,
  • spoznavanje dinamike odločanja, poslanstva, vizije in poguma v življenju posameznika.

Usposabljanje bo potekalo po načelih neformalnega izobraževanja, udeleženci pa se boste imeli priložnost preko različnih metod priložnost učiti se od trenerjev ter drug od drugega. Teoretični vložki se bodo smiselno prekrivali s praktičnimi in izkustvenimi vajami, skozi celotno usposabljanje pa boste lahko  v praksi preizkušali različna orodja. Po usposabljanju boste znali bolj suvereno podpirati mlade pri iskanju njihove osebne vizije in poslanstva kot coachi, mentorji, vodje manjših skupin, vodje usposabljanj ali pa v neformalnih pogovorih z mladimi.

Usposabljanje bo potekalo 7., 10. in 14. maja 2019, vsakokrat med 9:00 in 16:15, v prostorih Socialne akademije na Tržaški 132 v Ljubljani, vodili pa ga bodo izkušeni mladinski trenerji – Matej Cepin, Alenka Oblak in Sabina Belc.

Na usposabljanje se je potrebno prijaviti preko spletne prijavnice.

Več informacij o usposabljanju je na voljo TUKAJ.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa