Spletni katalog za mlade 2017/2018

Mreža MaMa vabi svoje članice, ki so vključene v Slovensko mrežo prostovoljskih organizacij, da sodelujejo pri pripravi SPLETNEGA KATALOGA za mlade, ki bo zbral prostovoljske aktivnosti mladim prostovoljcem prijaznih organizacij V NOVEM ŠOLSKEM LETU.

Pomembno: v katalogu lahko svoja povabila mladim prostovoljcem objavijo samo organizacije, včlanjene v Slovensko mrežo prostovoljskih organizacij, ki ste seznanjene z Zakonom o prostovoljstvu in ste tudi podpisnice Etičnega kodeksa organiziranega prostovoljstva.

Pri pripravi prostovoljskih aktivnosti razmislite o dveh možnostih vključevanja mladih prostovoljcev

– o njihovem sodelovanju v stalnih, rednih prostovoljskih aktivnostih,

– o posameznih prostovoljskih akcijah in krajših projektih, ki se zgodijo samo enkrat v letu oziroma občasno.

Sami se odločite, ali ste pripravljeni delati samo s srednješolci ali tudi z osnovnošolci, kar boste označili v prijavnici.

Spletni katalog bomo v septembru posredovali osnovnim in srednjim šolam in objavili na portalu www.prostovoljstvo.org., kjer bo ostal vse šolsko leto.

ZNAK MLADIM PROSTOVOLJCEM PRIJAZNA ORGANIZACIJA

Za objavo v katalogu potrebujete znak mladim prostovoljcem prijazna organizacija, ki dokazuje, znate dobro mentorsko poskrbeti za mlade: opremite jih z vsemi potrebnimi informacijami, znanji in veščinami, jim nudite ustrezno podporo, jih spodbujate in znate ovrednotiti njihov prispevek v dobro drugih, pa tudi spremljati njihov razvoj in njihovo pridobivanje znanj in veščin.

Če ste znak že pridobili, izjave ne pošiljajte ponovno.

Če znaka še nimate, ga lahko pridobite tako, da izpolnite pogoje, zapisane v priloženi izjavi, in nam jo izpolnjeno in podpisano skenirano pošljete po e-pošti ali na poštni naslov.

PRIJAVE

Slovenska filantropija – Združenje za promocijo prostovoljstva prijavnice sprejema samo v Wordu, ki omogoča kopiranje in urejanje vsebine vaše prijave brez težav, na naslovu prostovoljstvo@filantropija.org do petka, 25. avgusta 2017.

Katalog bo lepši, če boste dodali še kakšno fotografijo.

Prijazno vabljeni k ponudbi prostovoljskih aktivnosti za mlade v novem šolskem letu!

Za več informacij se lahko obrnete na Slovensko filantropijo.

 

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa