Spletni posvet: Kam napotiti mlade v stiski?

10. oktobra smo obeležili Svetovni dan duševnega zdravja. V tem kontekstu najnovejše raziskave kažejo, da je epidemija covid-19 še poglobila duševne stiske mladih.

Ob upoštevanju dejstev, da so čakalne vrste za obisk pri psihiatru (pre)dolge, cene zasebnih svetovalcev pa mladim pogosto nedostopne, se postavlja vprašanje, kako pri tem ukrepati?

To vprašanje je bilo rdeča nit spletnega posveta o nudenju psihološke pomoči “Kam napotiti osebe v stiski?”, ki ga je 12. oktobra 2021 organiziral Zavod Škatlica v sodelovanju z  Mladinskim svetom Slovenije. Na posvetu so se predstavili in o problematiki spregovorili:

  • Spletna svetovalnica To sem jaz – NIJZ
  • Svetovalnica – Društvo Center za pomoč mladim
  • Psihoterapevtska ambulanta SFU Ljubljana
  • Svetovalnica Kameleon – Društvo za psihološko svetovanje Kameleon
  • Brezplačno psihološko svetovanje po spletu – Zavod Škatlica

Udeleženci posveta so si bili enotni, da je na področju sistemskega zagotavljanja podpore in svetovanja (mladim) osebam v duševni stiski še veliko prostora za izboljšave. Pri tem je ključno medsektorsko povezovanje, kjer vidimo mladinske centre kot varne prostore in potencialno ključni del v verigi nudenja podpore in svetovanja mladim osebam v duševni stiski, bodisi z pogovori in vključevanjem mladih v svoje aktivnosti, bodisi kot tiste, ki mladim v stiski svetujejo, na koga se lahko obrnejo za (strokovno) podporo.

 

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa