Srečanje članic na Skoku iz poletja

V letošnjem letu smo se na Mreži MaMa odločili, da tradicionalno neformalno srečanje članic – Skok v poletje, prestavimo v jesen. Tako smo se v petek, 1. 9. 2023 skupaj z vodji in direktorji_cami mladinskih centrov in mladinskimi delavci_kami zbrali v Mladinskem centru Velenje na Skoku iz poletja.

V dopoldanskem, formalnem delu srečanja so se mladinski delavci v treh skupinah pogovarjali o mladinskem delu v ruralnih okoljih in spletnem nasilju na podlagi spola, in sicer v okviru fokusnih skupin Erasmus+ projektov Medusa in eQYAL, v katerih Mreža MaMa sodeluje kot partnerska organizacija. Izsledki fokusnih skupin bodo služili kor osnova pri pripravi priporočil in usposabljanj za mladinske delavce na omenjenih področjih.

Medtem so se vodje in direktorji_ce mladinskih centrov udeležili strateškega načrtovanja z direktorico Mreže MaMa, mag. Majo Hostnik, kjer so opravili pregled pogovarjali o trenutnih in prihodnjih skupnih projektih. Poleg tega so naslovili vprašanje kako okrepiti glas mladinskih centrov, posebej na področjih duševnega zdravja, medvrstniškega nasilja ter kakovosti in učinkov mladinskega dela za priznavanje in prepoznavanje mladinskega dela.

V popoldanskem, neformalnem delu druženja smo se udeleženci Skoka iz poletja podrobneje spoznali z delovanjem in prostori Mladinskega centra Velenje. Ogledali smo si multimedijski center, Mladinski kulturni klub eMCe plac, Pekarno svežih idej in Hišo bendov. Dan smo zaključili v sproščenem druženju na velenjskem Festivalu mladih kultur Kunigunda.

Članicam se zahvaljujemo za udeležbo na zaključnem dogodku poletja, saj ta brez njih ne bi bil tako produktiven in prijeten.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa