Srečanje mladinskih delavcev mladinskih centrov po Sloveniji

V petek, 19.9.2014 so v Mladinskem centru Trbovlje organizirali srečanje mladinskih delavcev mladinskih centrov po Sloveniji, katerega se nas je udeležilo okoli 50 mladinskih delavcev iz 10 mladinskih centrov. Partner srečanja je bila Mreža MaMa. Namen druženja je bilo mreženje in spoznavanje med mladinskimi centri in njihovimi zaposlenimi, skupaj pa smo pozdravili obdobje, ko se ponovno začne naše delovno leto.

Zbrani pred Mladinskim centrom Trbovlje smo se skupaj, razporejeni po osebnih vozilih, odpravili na območje športnega parka nad Trbovljami. Srečanje je bilo neformalne narave, program pa so sestavili EVS prostovoljci Mladinskega centra Trbovlje. Po principu mladinskega dela smo se skozi različne aktivnosti malce spoznali, nato pa smo imeli prosto izbiro med različnimi igrami, tekmovanji in nalogami, ki so vsekakor tudi povezale nekatere udeležence. Vsekakor je bilo veliko smeha in divjih idej, prostovoljci so nas animirali in se z nami prepustili prijetnemu druženju.
Po polovici dneva smo se vsi ponovno zbrali, da bi prisluhnili navodilom glavne naloge srečanja, kjer smo morali v šestih ekipah z v naprej določenimi »tool kiti« oblikovati in prikazati idejo, kakšno mladinsko delo in mladinske delavce si v prihodnosti želimo. Naloga nas je po doma pripravljenem kosilu in sladicah spet malce zbrala na kupu in fokusirala na namen druženja – spoznavanje ljudi in novih aktivnosti, izmenjavo izkušenj in mnenj o mladinskem sektorju.

Načrtovan piknik je bila dobrodošla sprostitev pred novim delovnim obdobjem, zato smo ga dodobra izkoristili in se pozno popoldan začeli vračati v svoje domače kraje.

Verjamemo, da tovrstno srečanje ne bo osamljen primer in da bo štafetno palico prevzel kateri izmed mladinskih centrov. Ponudbe in predloge že izbiramo in upamo kmalu na ponovno srečanje.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa