Srečanje nacionalne delovne skupine za mladinski dialog

Včeraj, 25. novembra 2021, so se sestali predstavniki Nacionalne delovne skupine za mladinski dialog v Sloveniji, ki jo vodi Mladinski svet Slovenije, poleg Mreže MaMa pa v skupini sodelujejo tudi predstavniki NA MOVIT, Urada RS za mladino, Fakultete za družbene vede in resornih ministrstev. Delovna skupina je obravnavala poročilo delovanja za leto 2021 in  načrtovala cilje, prioritete in aktivnosti mladinskega dialoga v Sloveniji v letih 2022-2024.

 

V teh letih se bosta namreč odvila 9. in 10. cikel evropskega mladinskega dialoga – mehanizma, preko katerega mladi iz vseh držav članic Evropske unije oblikujejo in posredujejo svoje predloge nacionalnim in evropskim odločevalcem. Temi 9. cikla bosta vključujoča družba in trajnostna zelena Evropa (3. in 10. cilj EU Strategije za mlade 2022-2027). V Sloveniji bomo poseben poudarek namenili področjem trajnostnih zaposlitev, trajnostne stanovanjske politike in vključevanju mladih z manj priložnostmi.

Člani delovne skupine so izrazili željo in zavezanost, da se v prihodnosti še dvigne kakovost mladinskega dialoga v Sloveniji, pri čemer smo se strinjali, da bomo pri koordinaciji in izvajanju programa mladinskega dialoga v Sloveniji sodelovali bolj poglobljeno in strateško. Med predloge nove ukrepov spadajo centralizirana promocija in beleženje aktivnosti mladinskega dialoga v Sloveniji, imenovanje ambasadorjev mladinskega dialoga v Sloveniji in večje vključevanje ostalih mladinskih organizacij v izvajanje programa. Končni predlog strategije izvajanja mladinskega dialoga v Sloveniji mora potrditi še Evropska komisija.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa