Strukturirani dialog med mladimi in ministrico izobraževanje, znanost in šport, dr. Majo Makovec Brenčič

Vzpostavljen dialog mladih z odločevalci, na nacionalni in lokalni ravni, je priložnost za krepitev opolnomočenja mladih.

Pogovor med mladimi in ministrico za izobraževanje, znanost in šport, dr. Majo Makovec Brenčič, v sklopu regijskega obiska Vlade RS v Novem mestu, vidimo kot odlično priložnost za podajanje vaših mnenj, zato prav lepo vabljeni mladi v večjem številu, predvsem tisti, ki si želite aktivnega udejstvovanja v družbi.

Torek, 8.11. 2016, ob 17. uri, LokalPatriot, Novi trg 6, 8000 Novo mesto

Mreža MaMa je mrežna nevladna organizacija, ki združuje 45 mladinskih centrov iz vse Slovenije. Bistvo njenega delovanja je v povezovanju, spodbujanju mladinskega dela, zagovarjanju interesov mladinskih centrov in mladih ter izvajanju strukturiranega dialoga, ki ga že 5. leto zapovrstjo izvaja skupaj z Mladinskim svetom Slovenije. Projekt strukturiranega dialoga je podprt s strani programa Erasmus + Mladi v akciji.

Skozi pogovor z ministrico, dr. Majo Makovec Brenčič, se bomo osredotočili na tri ključne teme 5. cikla strukturiranega dialoga, ki poudarjajo in spodbujajo bolj strpno okolje:

-podjetništvo in ustvarjanje novih delovnih mest,

– zaposlovanje mladih ter

– spodbujanje aktivne vključenosti mladihv raznoliko, a povezano Evropo.

Udeležba na soočenju je namenjena vsem mladim, ki bi z ministrico radi spregovorili o omenjenih temah, obenem pa spodbujamo aktivacijo vseh zainteresiranih državljanov, da prispevajo svoje mnenje, ideje in predloge v povezavi s tremi ključnimi temami projekta in jih predstavijo ministru.

Mladi – izkoristite priložnostin povejte ministrici jasno in glasno potrebuje kaj vaše lokalno okolje za razvoj mladih in v kakšnem nacionalnem okolju si želite živeti ter kaj pričakujete v prihodnosti od odločevalcev na področju delovanja mladih. Vključite se v razpravo.

Vljudno vabljeni!

Udeležba na posvetu je brezplačna, vendar vas prosimo, da do petka, 4.11.2016 pošljete prijavo na elektronski naslov info@mreza-mama.si in potrdite udeležbo.

Dodatne informacije: Maja Jarc, Pomočnica vodje projektov, Mreža MaMa, 041 988 082, maja.jarc@mreza-mama.si

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa