Študijski obisk mladinskega centra v Nemčiji

Z namenom predstavitve dobrih praks socialnega vključevanja v redni programski del mladinskih centrov (izvajanje programa za mlade ali z mladimi, ki jim grozi socialna izključenost ali ki so socialno izključeni) bomo na Mreži MaMa v okviru strateškega partnerstva Socialno vključevanje v mladinskih centrih, Erasmus+ Mladi v Akciji, med 9. in 14. aprilom 2018, organizirali študijski obisk mladinskega centra Jugendkulturundarbeit e.V. v Oldenburgu.

Organizacijo smo na podlagi referenc organizacije ter preteklih sodelovanj ter aktivnega sodelovanja naše zunanje sodelavke definirali kot primerno za izvedbo študijskega obiska. Poleg študijskega obiska v omenjenem mladinskem centru, bomo obiskali organizacije Ibis (ki je uspešna na področju integracije migrantov), Blauschimmel (ki se ukvarja z mladino z možganskimi okvarami), lokalni ulični mladinski center v Bremnu (ki se ukvarja z mladimi prestopniki in brezdomci) ter lokalni urad za mladino (občina Oldenburg ima 160.000 prebivalcev). Udeleženci študijskega obiska bodo programski mladinski delavci in vodje / direktorji mladinskih centrov z namenom, da se seznanijo z načinom, kako programsko voditi področje socialnega vključevanja v centrih. Predstavljena bo dobra praksa in koraki, ki so bili potrebni, da je socialna vključenost postala eden izmed temeljev delovanja centra. Z izvedbo usposabljanj, pa bomo programske mladinske delavce usposobili, kako iz manjših projektnih aktivnostih na področju socialnega vključevanja razvijejo redne programske vsebine centra, ki bodo podlaga za razvoj Strateških usmeritev v mladinskih centrih, ki bodo preko novih produktov odgovarjali na potrebe mladinskega sektorja po oblikovanju in izvajanju bolj kakovostnih projektnih aktivnosti.

Mladinski centri, ki se pri svojem delu srečujete z mladimi, ki so socialno izključeni ali jim grozi socialna izključenost, vabljeni, da izrazite svoj interes  za študijski obisk mladinskega centra v Oldenburgu (Nemčija) tukaj, do vključno 15.1.2018. Študijski obisk bo omogočil vpogled v identificirano dobro prakso razvijanja in izvedbe programskih vsebin na področju socialnega vključevanja. V sklopu študijskega obiska se bomo osredotočili na vključevaje relevantnih deležnikov pri reševanju izzivov socialnega vključevanje.

Foto: Jugendkulturundarbeit

 

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa