Študijski obisk slovenskih delegatov na Škotskem

V mesecu oktobru, med 9. in 11.10., je v organizaciji Young Scot na Škotskem potekal študijski obisk slovenskih delegatov. Obiska smo se udeležili predstavniki Mreže MaMa, Urada Republike Slovenije za mladino, Zavoda Mobin, Zavoda Vozim, Inštituta za mladinsko politiko, Mladinskega sveta Slovenije.

Delegacija si je pogledala primer dobre prakse in delovanje tamkajšnje nevladne organizacije, ki deluje na področju mladih. Young Scot je nacionalna mladinska in dobrodelna organizacija. Mladim, starim od 11 do 26 let, posredujejo informacije ter spodbujajo njihove ideje, aktivno participacijo in državljanstvo. To počnejo v različnih oblikah, vključno s spletnimi, družabnimi, aplikacijami, revijami, itd. Tako da lahko mladi dostopajo do informacij na način, ki jim je všeč. Podrobno so nam predstavili delovanje organizacije, potek dela v organizaciji, primer dobre prakse – uporabe mladinske kartice Young Scot, vključevanje skupin s posebnimi potrebami, delovanje škotskega mladinskega parlamenta, komisarja za otroke in mladino, polje mladinskega dela, škotsko vlado, ogledali pa smo si tudi škotski parlament.

Na Škotskem so nas toplo sprejeli in odgovorili na vsa naša vprašanja. Poleg veliko gostov, ki so nam predstavili delovanje, si je čas za nas vzela tudi direktorica organizacije, ga. Louuse Macdonald.

Predstavnica Mladinske Mreže MaMa, Ines Gabriel je o študijskem obisu na Škotskem povedala: “Osebno se mi zdi obisk takšne organizacije zelo velika priložnost za naše nadaljnje delo, saj smo pridobili veliko uporabnega znanja in primerov dobrih praks.”

Obisk je bil organiziran s strani Zavoda Mobin in podprt s strani programa Erasmus+.

 

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa