Študijski obisk v Romuniji

Mreža MaMa je v sodelovanju s partnerskimi organizacijami iz Romunije, Hrvaške ter Turčije v juniju 2016 začela izvajati daljše strateško partnerstvo poimenovano Youth workers academy. Partnerstvo se izvaja s podporo programa Erasmus + KA2 in bo trajalo 2 leti.

Mladinski delavci–strokovnjaki, ki so vključeni v partnerstvo bodo na podlagi teh analiz, študij in opažanj tekom projekta razvijali novo orodje. Prenos izkušenj in skupno delo vidimo kot obogatitev projekta, saj mednarodna razsežnost daje globino ter možnost različnih pogledov na opredeljene tematike. Razvoj modulov bo inventiven ter inovativen hkrati, končno orodje pa bo ponudilo konkreten nabor predlogov za aktivnosti, ki zagotavljajo boljše vključevanje mladih s posebnimi potrebami v aktivno družbo na eni ter bolj kompetentne mladinske delavce na drugi strani.

V partnerstvu obstaja več akterjev, ki delujejo na izbranih temah in ravno mednarodni vidik projekta nudi edinstveno priložnost, da dosežemo širok obseg akterjev iz različnih okolij, ki delajo na istih vprašanj v različnih delih Evrope. Preko projekta bomo nadgradili znanja mladinskih delavcev na področju dela z mladimi z manj priložnostmi, pripravili nove metode mladinskega dela, opolnomočili mladinske delavce za organizacijo usmerjenih aktivnosti, prenesli identificirane prakse med partnerji, vzpostavili medsektorsko sodelovanje z namenom nadgradnje kvalitete dela.

V projekt je Mreža MaMa izmed svojih članic umestila 2 organizaciji, ki bosta svoje izkušnje in znanja prispevali h končnemu rezultatu in sicer ŠKUC (www.skuc.org) ter MCDD (www.mcdd.si).

Tokrat je potekalo srečanje v Romuniji:

Društvo ŠKUC sporoča: “V imenu Društva ŠKUC sem se v okviru projekta Youth Workers Academy udeležila študijskega obiska v Romuniji, kjer smo se srečale/i in spoznale/i z različnimi organizacijami, ki delujejo na področju pravic LGBT oseb (ACCEPT), dela z osebami z oviranostmi (Chance for Life), z mladimi iz ruralnih področij (Adina Stiftelsen Foundation) in izobraževanja (Teach for Romania, Youth Voice Romania). Obisk je bil zelo zanimiv, saj smo lahko iz prve roke spoznale/i organizacije in njihovo delo. Seznanile/i smo se z aktivistkami/i in mladinskimi delavkami/ci, spoznale/i njihove projekte in dejavnosti , imele/i smo celo priložnost pogovarjati se in delati skupaj z njihovimi uporabnicami. Srečanja so bila navdihujoča in zelo pomembna, saj smo lahko osebno primerjale/i izzive mladinskega dela in aktivizma v NVO-jih ter predvsem izmenjevale/i dobre prakse iz preteklih in aktualnih projektov ter aktivnosti. Srečanja so nam omogočila vpogled v organizacije in stik z osebmi, katerih po vsej verjetnosti ne bi spoznale/i preko drugačne oblike mreženja. Hkrati pa je to odprlo možnost nadaljnjega sodelovanja s temi organizacijami (kot skupina ali individualno). Za Društvo ŠKUC je bil še posebno zanimiv obisk pri organizaciji ACCEPT, saj je tudi njihovo področje dela področje LGBT oseb in njihovih pravic. Tako smo se seznanile/i s pravicami, ki jih imajo LGBT osebe v Romuniji ter razmerami za življenje, njihovimi težavami in skupnim bojem ter različnimi oblikami ukrepov proti diskriminaciji. Spoznale/i smo skupne točke dela in govorile/i o možnostih morebitnega sodelovanje v prihodnje.”

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa