Tečaj usposabljanja – PRIJAVI SE!

Mednarodno mladinsko delo je ključnega pomena mladinskih centrov na Finskem, v Estoniji in Sloveniji že desetletja. Kot del našega dvoletnega strateškega partnerstva ”Boost your possibilities – Youth Centres for youth mobility and intercultural learning” ponujamo možnost udeležbe na tečaju mednarodnega usposabljanja “STAIRS TO INTERNATIONALITY”, ki se bo izvedel na Finskem med 13. in 20.2.2017.

Tečaj združuje 10 udeležencev iz vsake partnerske države. Osnovna ideja za usposabljanje je predstaviti rezultate in dodano vrednost uspešnega mednarodnega mladinskega dela v mladinskih centrih v preteklih letih in to uporabiti kot osnovo za razvoj usposobljenosti posameznikov, ki sodelujejo z mladinskimi centri.

Cilj tega izobraževalnega seminarja je razprava z mladinskimi delavci o potrebni miselnosti, spretnosti in sposobnosti za izvajanje kakovostnega mednarodnega mladinskega dela.

Tematika tečaja usposabljana bo osredotočena na:

• Kompetence mladih delavcev pri izvajanju mednarodnega mladinskega dela in podpiranje učenja mladih
• Osnovna vrednost, pristop in miselnost mladinskega dela v mednarodnem mladinskem delu
• Učinek in dodana vrednost mednarodnega mladinskega dela
• Najboljše prakse in pristopi za uspešno sodelovanje
• Učenje kot prednostna naloga v mednarodnem mladinskem delu
• Kakovost razvoja mladinskega dela na lokalni, nacionalni in mednarodni ravni

Program usposabljanja je namenjen prostovoljcem, mladinskim delavcem in vsem zainteresiranim za nadgradnjo in razvoj svojega delovanja v prihodnosti. To usposabljanje je še posebej koristno za ljudi, ki želijo pridobiti več kompetenc pri vzpostavljanju mednarodnega sodelovanja v bližnji prihodnosti in se vključiti v obsežno bazo znanja izkušenih akterjev (mladinskih centrov) na področju mednarodnega mladinskega dela.

Izbor udeležencev (10 iz vsake države) bodo izvedle nacionalne partnerske organizacije (Finnish Youth Centres Association, Mreža MaMa, Eesti Avatud Noortekeskuste Ühendus). Izbor bo izveden na podlagi prijavnega obrazca, ki ga najdete tukaj. Potne stroške udeležencev do odobrene višine krije Mreža MaMa. Prijave so odprte do petka 16.12.2016.

Mreža MaMa bo izbrane udeležence obvestila v torek, 20.12.2016.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa