“Težko je opisati to dobro energijo!”

“Hej! Pred nekaj dnevi smo prispeli v Ljubljano, ki je na prvi pogled izgledala super. Mesto, tema projekta, energija v ˝multikulti˝ ekipi iz cele Evrope. Prvi dan smo se spoznavali preko različnih aktivnosti, kjer je vedno potrebno razbiti monotonost dela in sprostiti prav vse. Sedaj prihajamo v glavno fazo projekta, ki bo priložnost za vse nas. Iskreno, na začetku me je bilo malo strah ampak zdaj vem, da lahko nadgradimo in razširimo svoje znanje na področju strpnosti in Erasmus+ projektov. Čutim, da se je vsak od nas ”prepustil toku” in da je pripravljen, da izvedemo projekt!”

Tako je svoje vtise strnil Davide, prostovoljec iz Italije, ki je skupaj še s 15 drugimi udeleženci iz osmih različnih držav v ponedeljek, 26.09.2016 začel svojo pot kratkoročnega EVS projekta “Say hello to Tolerance.”

Prva dva dni je udeležence čakal organiziran arrival training z vodjo projektov Mreže MaMa, Lauro Krančan. Vseh 16 udeležencev se ej tako lahko spoznavalo in povezovalo med sabo, spoznavalo krizni management in tehnične podrobnosti, ki jih potrebujejo za ”preživetje” projekta. V času arrival treninga pa so se udeležili tudi festivala Lupa 2016, festivala nevladnih organizacij. Ekipa je bila prava dodana vrednost stojnice Mreže MaMa; bilo je nasmejano, živahno in veselo.

Ko so se udeleženci dodobra spoznali med sabo in se povezali, pa so imeli v četrtek delavnico projektnega managementa, ki jo je vodila Sabina Đuvelak iz Zavoda Ypsilon. Začeli so pripravljati in brain-stormirati o kampaniji, ki jo bodo izvajali na srednjih šolah, v mladinskih centrih in v kariernem središču. Izpostavljene teme: od ideje do zasnove, pomembnost filtriranja informacij, pomen kratkih predstavitev, promocija strpnosti. Delavnice so pokazale raznolikost kultur v Evropi in ustvarjanje skupnega pogleda na promocijo tolerance.

Kot je zapisal Valeriu: “Šestnajst čudovitih ljudi se je zbralo, eden boljši od drugega vsi z željo predstavljati vrednote in raznolikost evropske unije. Težo je opisati dobro super energijo v ekipi in vero, da je možno ustvariti demokratično družbo za vse.”

Teden so udeleženci skupaj z mentorjema (Adnan in Urban) zaokrožili z obiskom naše članice, Zavoda BOB v njihovem zelenem laboratoriju Livada, kjer so se udeleženci spoznavali z metodami Gledališča zatiranih in spoznali osnovni projekt Livada, kjer mladi skupaj z mladimi soustvarjajo vrtove in gojijo svojo zelenjavo. Udeleženci so bili nad projektom navdušeni.

Zaključek tedna je pripadel tedenski evalvaciji, pripravi predstavitve v kariernem središču in delavnici za srednje šole ter mladinske centre.

Adnan, je prvi teden povzel tako: Prvi teden je bil zelo intenziven in zanimiv. Predvsem je bil poln povezovanja in spoznavanja in mislim, da bo ekipa zelo uspešna. Mislim, da jih je spoznavanje organizacij in delo na različnih lokacijah le spodbudilo pri kreativnosti in to so tudi dokazali.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa