Tokrat v Idriji – »Regijski« lokalni dogodek projekta Dialog mladih 2.0:Vključujemo!

V soboto, 8. in nedeljo, 9.3. 2014 je v Idriji potekal lokalni dogodek projekta Dialog mladih 2.0:Vključujemo, ki so se ga poleg mladih in odločevalcev iz Idrije udeležili tudi mladi in odločevalci iz Žiri in Cerknega, zato ga upravičeno lahko preimenujemo kar v regijski dogodek strukturiranega dialoga.

Lokalnega dogodka Dialoga mladih 2.0:Vključujemo! se je udeležilo izjemno veliko mladih, ki so prvi dan dogodka spoznavali pomen strukturiranega dialoga. Zavod RS za zaposlovanje jim je v soboto predstavil ukrepe aktivne politike zaposlovanja in nasvete iz prakse, kako dobiti službo, potem pa so po skupinah razmišljali in oblikovali ukrepe za izboljšanje vključenosti mladih v lokalno skupnost. Dogodek se je zaključil v nedeljo s predstavitvijo izoblikovanih ukrepov odločevalcem, ki so se odzvali vabilu in pridružili mladim.

Pobudam mladih so pozorno prisluhnili politični odločevalci in drugi pomembni akterji iz lokalnega in regijskega okolja:

– Župan Občine Idrija, Bojan Sever
– Podžupan Občine Idrije, Bojan Režun
– Podžupan Občine Žiri, Branko Jesenovec
– Profesorica Gimnazije Jurija Vege, Kokošar Romana
– občinska svetnica občine Idrija, Majda Troha.

Med predlaganimi ukrepi mladih za izboljšanje njihovega položaja v širši družbi in v lokalni skupnosti oziroma regiji so bili:
• festivalsko poletje – združitev festivalov, ki v Idriji že potekajo,
• aktivacija mladih v mladinskih organizacijah,
• stroka in mladi – od načrta do obnove objekta na ulici IX. korpusa 17,
• vzpostavitev sodelovanja med občino Idrija in mladinskim svetom Idrija,
• izdelava strategije za mlade ter vzpostavitev dialoga z občino Cerkno,
• novi – boljši prostori Kluba žirovskih študentov.

Odločevalci so bili zelo zadovoljni z ukrepi, ki so jih predstavili mladi. V dialogu so bili izjemno konstruktivni, zavzemali se bodo za uresničevanje omenjenih ukrepov, predvsem pa za soodločanje mladih v procesu oblikovanja ukrepov, ki se tičejo mladih.

Dialog mladih 2.0: Vključujemo! je projekt, ki spodbuja ustvarjanje skupnih idej in ukrepov za večjo participacijo mladih v slovenski družbi, še posebno pozornost pa namenja pereči tematiki družbenega vključevanja mladih.

Fotografije z dogodka si lahko ogledate na Facebook strani Strukturirani dialog. Več o dogodkih in projektu lahko najdete na spletni strani projekta.

Vir: Uredništvo mlad.si

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa