Tretje javljanje iz EVS

Poročamo o aktivnostih tretjega tedna kratkoročnega EVS projekta “Say hello to Tolerance,” ki ga gosti Mreža MaMa in združuje še 15 drugih udeležencev iz osmih različnih držav.

Say Hello to Tolerance je projekt 16ih mladih, ki skozi delavnice na šolah v mladinskih centrih in kariernem središču pomaga k razumevanju strpnosti med mladimi in ob 20. obletnici Evropske prostovoljne službe promovira mobilnost mladih ki jih omogoča Erasmus+.

Na polovici projekta smo se selili v Novo mesto, hostel Situla je postal naš dom LokalPatriot pa naš delovni prostor. Po že več kot uspešnih delavnicah na srednjih šolah in kariernem središču smo se v Novem mestu podružili v LokalPatriotu kjer nam je Živa Janc, predstavila organizacijo in nas popeljala skozi zgodovino in aktivnosti mladinskega centra naše prvo delovno popoldne pa smo zaključili z obiskom starega mestnega jedra in spoznavanje okolice.

Kaj hitro je bilo potrebno zavihati rokave in pripraviti nove aktivnosti, scenarije izvedbe delavnic se je nekoliko spremenil in potrebno je bilo uporabiti vse ideje, ki so nastale v preteklih dveh tednih. Več pozornosti smo posvetili pripravi končnega dogodka Museum of Tolerance. Po naboru več kot 25ih idej je bil čas za selekcijo in dokončne odločitve o dogodku. Prav tako pa je promocija dogodka pomembna, posneli smo skupen video za promocijo in medsebojne predstavitve vseh udeležencev projekta. V nadaljevanju pa smo na Gimnaziji Novo mesto pripravili delavnico za 2.letnik.

Čakalo nas je še četrtkovo popotovanje v Brežice ki se je pričelo z vožnjo v jutranjih urah. Na Gimnaziji Brežice pa nas je pozdravila učiteljica, ki je skupaj z predstavniki razredov v dijaški skupnosti sodelovala pri delavnici. Mlade pa smo po koncu delavnice povabili na udeležbo ponovne predstavitve popoldan v MC Brežice. Nataša Kalin pa nas je v popoldanskem času popeljala skozi dejavnosti Mladinskega centra in predstavila aktivnosti, ki jih izvajajo. Petek pa je dan, ko bomo končali okvirni scenarij za Muzej strpnosti v Mariboru in uredili še končno oblikovanje našega promocijskega plakata.

Reelika pa današnji teden opisuje: ˝To teden je zelo naporen in noro delaven, potrebno je sprejeti odločitve in delo se je začelo. Prav tako se je povezanost ekipe povečala in delo hitro napreduje čeprav nisem imela tega občutka na začetku, zdaj mislim, da bo naš Muzej strpnosti velik uspeh za celotno ekipo. Novo mesto me je impresioniralo, ta struktura starega mestnega jedra in vzdušja, prav tako pa so ljudje zelo odprti do naših idej in nas spodbujajo zelo dobro so sprejeli naše snemanje v mestnem jedru, pričakovala sem, da se nas bodo bolj bali. Za celotno ekipo pa je zelo produktiven teden in povezanost se res pozna. Naš dogodek pa je tako zasnovan, da mi je že zdaj všeč.˝

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa