Udeleženci so odzivni in dobro sprejemajo nove informacije

Mreža MaMa se je v začetku tedna udeležila tečaja usposabljanja Stairs to internationality, ki poteka v mladinskem centru v Anjali na Finskem (več).

Seminar je že na svoji polovici. V prvih dneh sta Laura Krančan, vodja projektov Mreže MaMa in njen sotrener Antti-jem Korhonen iz Finske na udeležence prenašala predvsem veliko teorije ter statističnih podatkov s področja dela z mladimi ter področja mednarodnega mladinskega dela. “Med predavanji in delavnicami se nam je pridružila tudi finska raziskovalka mladine Anu Gretschel, ki je predstavila izvlečke analize vpliva mednarodnih mobilnosti na mlade,” je povedala Laura. Po vmesni evalvaciji so bili udeleženci usmerjeni v lastne razvoj kompetenc mladinskega delavca s poudarkom na vključevanju sebe, mladih ter svojih organizacij v mednarodno mladinsko delo. “Verjamem, da bodo do konca seminarja ustvarili dobre temelje za svoje nadaljnje delo,” je še dodala Laura.

Skupaj z Anntijem sta ugotovila, da so udeleženci odzivni in dobro sprejemajo nove informacij, interakcija med njimi pa je bila odlična tako v delovnih sklopih kot v neformalnih druženjih.

Smo že na sredini usposabljanja na Finskem in vse poteka super. Spoznala sem zanimive ljudi in nove metode dela. V predavanja so vključene tudi različne aktivnosti preko katerih z različnimi pristopi spoznavamo metode mednarodnega mladinskega dela. Na tej stopnji usposabljanja lahko pri sebi že opazim katere stvari lahko nadgradim in katera so tista področja, ki jih lahko še raziščem. Veselim se nadaljevanja!,” je bila navdušena Nina.

Usposabljanja se je udeležilo 28 udeležencev, ki želijo nadgraditi svoje kompetence in znanja s področja mednarodnega mladinskega dela, med njimi Mrežo MaMa zastopajo Laura Krančan, vodja projektov Mreže MaMa ter Nina Babić in Nika Zaletelj.

Tečaj usposabljanja predstavlja povzetek izkušenj, ki so jih mladinski delavci – trenerji pridobili tekom sodelovanja v dvoletnem strateškem partnerstvu Boost your possibilities. Projekt je financiran s strani Evropske Komisije. Tekom usposabljanja se od udeležencev pričakuje, da spoznajo in krepijo svoje kompetence kot mladinski delavci, da spoznajo vrednote ter lastnosti mednarodnega mladinskega dela, da na podlagi strokovnih analiz pridobijo celosten vpogled na vpliv, ki ga ima mednarodno mladinsko delo tako na mlade kot na mladinskega organizacije.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa