URSM vabi na sprejem ob mednarodnem dnevu mladih

V ponedeljek, 12. avgusta, obeležujemo mednarodni dan mladih. Ob tej priložnosti na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport skupaj z Uradom RS za mladino organizirajo sprejem za predstavnike mladinskih organizacij, ki bo potekal prav na mednarodni dan mladih.

Na sprejemu bosta s strani ministrstva prisotna državna sekretarka Martina Vuk in državni sekretar dr. Jernej Štromajer, s strani Urada RS za mladino pa direktor Tin Kampl. Državna sekretarka Martina Vuk in direktor Tin Kampl bosta uvodoma nagovorila udeležence sprejema, v nadaljevanju pa bo sledil pogovor in izmenjava stališč v sproščenem vzdušju o tem, kako izboljšati položaj mladih.

Mednarodni dan mladih tradicionalno obeležujemo na pobudo Generalne skupščine OZN od leta 2000 dalje, z namenom ozaveščanja o izzivih, s katerimi se srečujejo mladi. Tema letošnjega mednarodnega dneva mladih je preoblikovanje izobraževanja, s katero želijo Združeni narodi osvetliti prizadevanja, da bi izobraževanje postalo bolj vključujoče in dostopno za vse mlade, kar je tudi eden izmed 17-ih ciljev trajnostnega razvoja v sklopu Agende 2030.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa