Uspešno zaključen tretji študijski obisk Youth workers academy

Strateško partnerstvo Youth workers academy, ki se izvaja v sklopu programa Erasmus+: Mladi v akciji je v soboto, 22.4.2017 uspešno zaključilo z tretjim študijskim obiskom. Ta je bil izveden v Sloveniji ter namenjen predvsem spoznavanju dobrih praks iz terena, kot tudi delovnemu srečanju udeleženih mladinskih delavcev strokovnjakov iz Romunije, Turčije, Hrvaške in Slovenije. Med 18.4. in 22.4 so se udeleženci srečali z organizacijami  ŠKUC, Mladinski center Dravinjske doline, Zveza podeželske mladine, Humanitas, Celjski mladinski center, ŠMOCL, Zavod Vozim ter iniciativo gluhe in naglušne mladine.

Koraki, ki nas v strateškem partnerstvu Youth workers academy čakajo v nadaljevanju so:

–        Študijski obisk v Turčiji

–        Priprava inventivnih modelov usposabljanj za mladinske delavce

–        Testiranje modelov usposabljanj na 80 mladinskih delavcih

–        Priprava, tisk in distribucija končne izobraževalne publikacije

Laura Krančan, vodja projekta:

“Naše partnerstvo je v preteklem slabem letu opravilo že precej korakov. V preteklem tednu, ko smo združili moči na tretjem od štirih študijskih obiskov, lahko z zagotovostjo rečem, da smo se med sabo dobro povezali ter da se naše pretekle izkušnje iz različnih tematik dobro prekrivajo in dopolnjujejo. Sem v velikem pričakovanju razvoja učnih gradiv ter metodologij, saj bomo z rezultati nedvomno doprinesli k razvoju mladinskega polja tako v Sloveniji kot tudi širše.”

Tadeja Pirih, ŠKUC:

“Tovrstni študijski obiski in druženje ter spoznavanje drugih organizacij in njihovega dela so vedno dober in potreben opomnik, kako zelo pomembno je sodelovanje med nami ne le na nacionalni ampak tudi mednarodni ravni. Ponovno navdihujoča izkušnja polna krasnih oseb, njihovega neutrudnega dela, super ideje ter implementacija le-teh. Dogodki, ki dvigajo motivacijo in ustvarjajo nove vezi.”

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa