Usposabljanja Mladim v decembru

V decembru vas vabimo, da se nam pridružite na usposabljanjih treh različnih modulov: Evalvacija mladinskega dela v Idriji in Slovenj Gradcu, Socialne veščine med mladimi v Hrastniku ter Odnosi z javnostmi in komuniciranje v Novem mestu.

EVALVACIJA MLADINSKEGA DELA

V današnjem svetu se zaradi preobremenjenosti z delom vse prepogosto srečujemo z izgorevanjem, kar pa posledično vodi v pomanjkanje motivacije, pripadnosti in predanosti delu. Zato je pomembno, da se zavedamo, da v takšnih trenutkih nismo nemočni in prepuščeni samim sebi, temveč da obstajajo tehnike in veščine, ki nam lahko pomagajo obvladovati situacijo.

Na enodnevnem  usposabljanju Evalvacija mladinskega dela se bodo udeleženci spoznali s sledečimi tematskimi sklopi:

 • Kako ohranjati in razvijati profesionalne in osebnostne potenciale
 • Kako se soočati s stresom, ki izvira iz poklica
 • Kako zagotavljati kontrolo kvalitete in standardov pri delu z mladimi

Udeleženci bodo tako preko teoretičnega znanja, pogovora in izkustvenih vaj pridobili osnovna orodja, ki jim bodo v prihodnje olajšala soočenja s stresnimi situacijami.

Usposabljanje bo  pod vodstvom sodelavke Mreže MaMa in stažistke družinske in zakonske terapije, Sare Žvikart, izvedeno dvakrat:

 • četrtek, 14.12.2017, od 9:00 do predvidoma 16:00 v prostorih MC Idrija (Ulica IX. korpusa 17, 5280 Idrija). Prijave sprejemamo do ponedeljka,  11.12.2017 TUKAJ
 • petek, 15.12.2017, od 9:00 do predvidoma 16:00 v prostorih MKC Slovenj Gradec (Ozare 18, 2380 Slovenj Gradec). Prijave sprejemamo do ponedeljka, 11.12.2017 TUKAJ

 

SOCIALNE VEŠČINE MED MLADIMI

Pridružite se nam na usposabljanju SOCIALNE VEŠČINE MED MLADIMI. Delavnice so namenjene mladim med 15. in 29. letom za osebnostni razvoj ter mladinskim delavcem za kasnejšo uporabo metodologij v mladinskem delu.

Cilji usposabljanja so:

 • Razviti kritičen odnos do medijsko vsiljenih nerealnih in nezdravih lepotnih idealov (prepoznati pasti).
 • Izboljšati in utrditi pozitivno telesno samopodobo (spremeniti pogled).
 • Dvigovati zavest o edinstvenosti, neponovljivosti in originalnosti slehernega posameznika (vzdrževati odnos s samim seboj).
 • Ozavestiti razliko med zdravo skrbjo za telo in vitalnost ter obsedenostjo s telesnim videzom.

Usposabljanje bo potekalo v soboto, 2.12.2017, od 10:00 do predvidoma 17:00 v prostorih MC Hrastnik (Naselje Aleša Kaple 9a, 1430 Hrastnik) pod vodstvom Lucije Čevnik.

Na usposabljanje se lahko prijavite TUKAJ do ponedeljka, 27.11.2017.

 

ODNOSI Z JAVNOSTMI IN KOMUNICIRANJE

Usposabljanje je primerno za tako za začetnike kot za izkušene mladinske delavce, namenjeno pa je zaposlenim mladinskim delavcem, mladinskim delavcem prostovoljcem in mladim brezposelnim, ki jih zanima vključitev v mladinsko delo.

 Udeleženci usposabljanja bodo vodeni skozi sledeče tematske sklope:

 • Kako določiti ciljne skupine in deležnike (spoznali boste razliko med ciljnimi skupinami in deležniki ter kaj je njihova vloga ter katere so njihove lastnosti).
 • Opredelitev in priprava komunikacijskih ciljev projekta in organizacije (kako določiti merljive komunikacijske cilje in zakaj).
 • Komunikacijska orodja (katera so sodobna komunikacijska orodja in kako ter kdaj jih uporabiti).
 • Spoznavanje s komunikacijo z mediji ter kako nastopiti v javnosti (spoznali se boste z osnovnim veščinami nastopanja).
 • Oblikovanje komunikacijskega načrta za projekt ali aktivnost (kako pripravimo komunikacijski načrt in zakaj).
 • Priprava in objavljanje besedil (Kako napisati dobro novico in sporočilo za javnost in zakaj je slog pisanja drugačen za družbena omrežja kot spletno stran ter kdaj uporabiti foto ali video?).
 • Priprava konkretnega komunikacijskega načrta projekta, organizacije ali aktivnosti ter razprava o njem.
 • Izpolnitev delovnega zvezka za načrtovanje komunikacijske kampanje.

Usposabljanje bo potekalo v sredo, 6.12.2017 od 10:00 do 17:00 v prostorih LokalPatriota (Dilančeva 1, Novo mesto) pod vodstvom sodelavcev Mreže MaMa, mag. Maje Hostnik in Davida Banovića, izkušenih komunikatorjev s področja odnosov z javnostmi in medijskega komuniciranja.

Na usposabljanje se lahko prijavite TUKAJ do petka, 1.12.2017.

 

Glavna namena projekta Mladim sta okrepitev mladinskega sektorja in nudenje zaposlitve neizkušenim mladim. Po končanem projektu bodo vključeni mladinski centri zaposlili 32 na novo usposobljenih mladinskih delavcev/informatorjev, prav tako pa bodo aktualni mladinski delavci pridobili nove kompetence ter orodja za delo z mladimi.

Za dodatne informacije lahko pišete na mladim@mreza-mama.si ali pokličete na telefonsko številko 030 618 628.

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

 

 

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa