Usposabljanja Mladim v maju

Ne čakaj pomladi, ne čakaj na maj… Ampak maj je že tu! In s seboj prinaša čisto nova in sveža usposabljanja v sklopu projekta Mladim: Evalvacija mladinskega dela, Vrednotenje mladinskega dela in Razširi svojo socialno mrežo in se aktivno vključi v družbo. pridruži se nam! 🙂

RAZŠIRI SVOJO SOCIALNO MREŽO IN SE AKTIVNO VKLJUČI V DRUŽBO!

V sklopu kampanje EU PROJEKT-MOJ PROJEKT se predstavlja tudi projekt Mladim, in sicer z usposabljanjem Razširi svojo socialno mrežo in se aktivno vključi v družbo!

Dogodek bo potekal v četrtek, 17.5.2018, od 10.00 do predvidoma 13.00Mladinski postaji Moste (Zaloška cesta 55, 1000 Ljubljana – prvo nadstropje pokrite tržnice).

Usposabljanje je primerno tako za začetnike, kot tiste, ki želijo o mreženju in socialni vključenosti izvedeti še kaj več, namenjeno pa je predvsem mladim, ki jih zanima aktivno vključevanje v družbo in pridobivanje dodatnih znanj in kompetenc skozi neformalno izobraževanje in prostovoljstvo v prostem času ter kako to izkoristit pri iskanju zaposlitve in gradnje kariere.

 Udeleženci usposabljanja se bodo spoznali z naslednjimi tematskimi sklopi:

 • Kako se vključiti v lokalno skupnost (spoznali boste primere dobrih praks sodelovanja mladih pri soodločanju)
 • Kako si lahko z aktivnim vključevanjem v različna neformalna izobraževanja ali preko prostovoljstva razširite svojo socialno mrežo in s tem povečate zaposlitvene možnosti.
 • Kako pripraviti lastni model mreženja za lažjo socialno vključenost v družbo in aktivacijo samega sebe.
 • Kako pridobljena teoretična izhodišča uporabiti v praksi.

Prijave na dogodek sprejemamo TUKAJ do ponedeljka, 14.5.2018.

VREDNOTENJE MLADINSKEGA DELA

Usposabljanje Vrednotenje mladinskega dela je namenjeno vsem, ki želijo spoznati, kako meriti učinek mladinskega dela na posameznikih in organizaciji.

Udeleženci usposabljanja bodo spoznali:

 • Katere kazalnike uspešnosti je smiselno spremljati na projektih in katere na programih
 • Kako kazalnike uspešnosti ustrezno interpretirati
 • Kako uporabiti statistike drugih organizacij

Usposabljanje bomo v maju ponovili trikrat:

 • v torek, 15.5.2018, v Celjskem mladinskem centru (Mariborska 2, 3000 Celje) s pričetkom ob 9.00. Prijave sprejemamo TUKAJ, do nedelje, 13.5.2018
 • v četrtek, 24.5.2018, v MC Zagorje ob Savi (Cesta 9.avgusta 48, 1410 Zagorje ob Savi) s pričetkom ob 9.00. Prijave sprejemamo TUKAJ, do ponedeljka, 21.5.2018
 • v ponedeljek, 28.5.2018, v Galeriji ŠKUC (Stari trg 21, 1000 Ljubljana) s pričetkom ob 9.00. Prijave sprejemamo TUKAJ, do četrtka, 24.5.2018.

EVALVACIJA MLADINSKEGA DELA

V današnjem svetu se zaradi preobremenjenosti z delom vse prepogosto srečujemo z izgorevanjem, kar pa posledično vodi v pomanjkanje motivacije, pripadnosti in predanosti delu. Zato je pomembno, da se zavedamo, da v takšnih trenutkih nismo nemočni in prepuščeni samim sebi, temveč da obstajajo tehnike in veščine, ki nam lahko pomagajo obvladovati situacijo.

Na enodnevnem  usposabljanju Evalvacija mladinskega dela se bodo udeleženci spoznali s sledečimi tematskimi sklopi:

 • Kako ohranjati in razvijati profesionalne in osebnostne potenciale
 • Kako se soočati s stresom, ki izvira iz poklica
 • Kako zagotavljati kontrolo kvalitete in standardov pri delu z mladimi

Udeleženci bodo tako preko teoretičnega znanja, pogovora in izkustvenih vaj pridobili osnovna orodja, ki jim bodo v prihodnje olajšala soočenja s stresnimi situacijami.

Usposabljanje bo potekalo v četrtek, 31.5.2018, od 10.00 do predvidoma 14.00Centru mladih Koper (Gregorčičeva ulica 4, 6000 Koper). Prijave sprejemamo TUKAJ, do ponedeljka,  28.5.2018.

Glavna namena projekta Mladim sta okrepitev mladinskega sektorja in nudenje zaposlitve neizkušenim mladim. Po končanem projektu bodo vključeni mladinski centri zaposlili 32 na novo usposobljenih mladinskih delavcev/informatorjev, prav tako pa bodo aktualni mladinski delavci pridobili nove kompetence ter orodja za delo z mladimi.

Za dodatne informacije lahko pišete na mladim@mreza-mama.si ali pokličete na telefonsko številko 030 618 628.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa