Usposabljanja MLADIM v oktobru

Oktobra se nam lahko pridružite na usposabljanjih treh modulov projekta Mladim: Medvrstniško informiranje, Socialne veščine med mladimi in Odnosi z javnostmi in komuniciranje.

Vsa usposabljanja so brezplačna.

Se vidimo? 🙂

MEDVRSTNIŠKO INFORMIRANJE MLADIH

Ker je sodelovanje in vključevanje mladih v procese mladinskega dela in mladinske centre eno izmed glavnih načel mladinskega dela, bomo za bodoče mladinske delavce organizirali usposabljanje medvrstniškega informiranja in sicer kako definirati in oblikovati potrebe ter kako poiskati informacije o potrebah in načinih življenja mladih. Pri tem je lahko tudi medvrstniško informiranje – “peer-to-peer” metodologija dobra izbira za povečanje participacije mladih in zbiranju informacij kako mladi živijo in kaj delajo.

Udeleženci usposabljanja bodo osvojili naslednje veščine medvrstniškega informiranja:

 • Definiranje potreb po informiranju (katere informacije mladi potrebujejo – Vprašali se bomo ZAKAJ?)
 • Priprava in posredovanje informacij (kako pripraviti in oblikovati informacijo, da bo informativna, jasna in razumljiva ter na kakšen način jo posredovati do mladih – Odgovarjali bomo na KAKO?)
 • Vodenje in vrednotenje (evalviranje) posredovane informacije (ali je bila informacija učinkovito posredovana naprej in kakšen je odziv ter ali je bila komunikacijska pot pravilno izbrana)
 • Ali je bil vzpostavljen vzajemen odnos med skupino (mladinskim delavcem in neorganizirano skupino)#nasl
 • Priprava konkretnega načrta medvrstniškega informiranja in izpolnitev delovnega zvezka.
 • Oblikovanje akcijske skupine za promocijo mobilne aplikacije med mladimi in ostalih relevantnih informacij, ki se bodo oblikovale na delavnici.

Usposabljanje je zasnovano tako, da ponuja teoretična izhodišča s strokovnjakom komunikatorjem in poznavalcem današnje mladine in praktične vaje v skupinah in individualno. Vse vaje bodo podprle teoretične osnove ter ponudile prostor za refleksijo. Usposabljanje ponuja vzpostavitev skupnega koncepta medvrstniškega informiranja v mladinskih centrih, zato je primerno za začetnike kot tudi že za izkušene mladinske delavce.

Usposabljanje bo potekalo v petek, 6.10.2017 od 9:00 do 17:00 v prostorih MC Prlekije  (Spodnji Kamenščak 28, Ljutomer) pod vodstvom sodelavcev Mreže MaMa.

Na usposabljanje se lahko prijavite TUKAJ do ponedeljka, 2.10.2017.

SOCIALNE VEŠČINE MED MLADIMI

Delavnice so namenjene mladim med 15. in 29. letom za osebnostni razvoj ter mladinskim delavcem za kasnejšo uporabo metodologij v mladinskem delu.

Cilji usposabljanja so:

 • Razviti kritičen odnos do medijsko vsiljenih nerealnih in nezdravih lepotnih idealov (prepoznati pasti).
 • Izboljšati in utrditi pozitivno telesno samopodobo (spremeniti pogled).
 • Dvigovati zavest o edinstvenosti, neponovljivosti in originalnosti slehernega posameznika (vzdrževati odnos s samim seboj).
 • Ozavestiti razliko med zdravo skrbjo za telo in vitalnost ter obsedenostjo s telesnim videzom.

Usposabljanje bo potekalo v soboto, 21.10.2017, od 9:00 do 17:00 v prostorih MC Idrija (Ulica IX. korpusa 17, 5280 Idrija) pod vodstvom Lucije Čevnik.

Na usposabljanje se lahko prijavite TUKAJ do torka, 17.10.2017.

ODNOSI Z JAVNOSTMI IN KOMUNICIRANJE

. Usposabljanje je primerno za tako za začetnike kot za izkušene mladinske delavce, namenjeno pa je zaposlenim mladinskim delavcem, mladinskim delavcem prostovoljcem in mladim brezposelnim, ki jih zanima vključitev v mladinsko delo.

 Udeleženci usposabljanja bodo vodeni skozi sledeče tematske sklope:

 • Kako določiti ciljne skupine in deležnike (spoznali boste razliko med ciljnimi skupinami in deležniki ter kaj je njihova vloga ter katere so njihove lastnosti).
 • Opredelitev in priprava komunikacijskih ciljev projekta in organizacije (kako določiti merljive komunikacijske cilje in zakaj).
 • Komunikacijska orodja (katera so sodobna komunikacijska orodja in kako ter kdaj jih uporabiti).
 • Spoznavanje s komunikacijo z mediji ter kako nastopiti v javnosti (spoznali se boste z osnovnim veščinami nastopanja).
 • Oblikovanje komunikacijskega načrta za projekt ali aktivnost (kako pripravimo komunikacijski načrt in zakaj).
 • Priprava in objavljanje besedil (Kako napisati dobro novico in sporočilo za javnost in zakaj je slog pisanja drugačen za družbena omrežja kot spletno stran ter kdaj uporabiti foto ali video?).
 • Priprava konkretnega komunikacijskega načrta projekta, organizacije ali aktivnosti ter razprava o njem.
 • Izpolnitev delovnega zvezka za načrtovanje komunikacijske kampanje.

Usposabljanje bo potekalo v sredo, 25.10.2017 od 10:00 do 17:00 v prostorih LokalPatriota (Dilančeva 1, Novo mesto) pod vodstvom sodelavcev Mreže MaMa, mag. Maje Hostnik in Davida Banovića, izkušenih komunikatorjev s področja odnosov z javnostmi in medijskega komuniciranja.

Na usposabljanje se lahko prijavite TUKAJ do petka, 20.10.2017.

Glavna namena projekta MLADIM sta okrepitev mladinskega sektorja in nudenje zaposlitve neizkušenim mladim. Po končanem projektu bodo vključeni mladinski centri zaposlili 32 na novo usposobljenih mladinskih delavcev/informatorjev, prav tako pa bodo aktualni mladinski delavci pridobili nove kompetence ter orodja za delo z mladimi

Za dodatne informacije lahko pišete na mladim@mreza-mama.si ali pokličete na telefonsko številko 030 618 628.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

 

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa