Usposabljanja v mesecu novembru

Za prihajajoči mesec smo za vas strnili nekaj aktivnosti, ki se jih lahko udeležite. Za vas pripravljamo usposabljanje za globalno učenje, MKC Maribor organizira treninga za izvajalce Žive knjižnice, v novembru in januarju pa se lahko udeležite usposabljanja za promotorje zdravja.

 

Usposabljanje za mladinske delavce na temo globalnega učenja, 9. in 10. november 2015

V luči aktualnega dogajanja begunske krize in želji po ozaveščanju o medkulturnem dialogu in preprečevanju sovražnega govora organiziramo usposabljanje o globalnem učenju. Poznavanje vzrokov in posledic dogajanja v svetu prinesejo razumevanje, strpnost in aktivacijo za razširjanje znanja. Namen usposabljanja je mladinskim delavcem omogočiti, da se spoznajo z globalnim učenjem, metodami, ki jih lahko uporabljajo z mladimi, da bolj razumejo globalno dogajanje in poglobijo razumevanje globalnih izzivov.

Lokacija: MKC Slovenj Gradec, Glavni trg 1, Slovenj Gradec

Trenerji: Aljaž Zupan, Maja Drobne, Laura Krančan

Prijave zbiramo do vključno 6. novembra preko elektronske prijavnice.

Za vse dodatne informacije smo vam na voljo na 040697325 ali maja.drobne@mreza-mama.si.

 

 

Intenzivni trening za izvajalce Žive knjižnice, 18. do 22. november 2015

Trening je namenjen organizacijam in posameznikom, ki:

  • iščejo način, metodo za vzpostavitev prostovoljstva v organizaciji,
  • iščejo način, metodo za vzpostavitev aktivnosti, ki obravnavajo teme, povezane s človekovimi pravicami, predsodki, stereotipi,
  • se želijo seznaniti z metodo Žive knjižnice in jo vključiti med svoje aktivnosti,
  • želijo izboljšati izvajanje metode Žive knjižnice.

Dodatne informacije se nahajajo TUKAJ, prav tako pa jih lahko pridobite pri kontaktni osebi Mladinskega kulturnega centra Maribor, Marji Guček, tel. 02 3002995 (od ponedeljka do petka od 8.00 do 16.00) ali po elektronski pošti na marja.gucek@mkc.si.

 

Usposabljanje za promotorje zdravja, november 2015 in januar 2016

vabimo vas vse,  ki bi želeli v krogu svoje organizacije ali skupine spodbujati zdrav življenjski slog, da se prijavite na usposabljanje za promotorje zdravja. Usposabljanje je namreč prvenstveno namenjeno prav vam, mladinskim ipd. organizacijam.

Bodoči promotorji zdravja se boste udeležili dveh usposabljanj – enega v novembru letos in drugega v januarju drugo leto – vmes pa boste pripravljali program promocije zdravega načina življenja za svojo skupino mladih. Ti programi bodo imeli tudi možnost pridobitve sofinanciranja (do 500 evrov).

Rok za prijavo: 25. oktober 2015.
Osnovni pogoj za prijavo: starost vsaj 16 let.
Prijavite se preko spletne prijavnice (klikni).

Udeležba na usposabljanjih je brezplačna, povrnemo pa vam tudi 70% potnih stroškov.

Vse, ki se želite prijaviti, vabimo, da si preberete celotno besedilo razpisa za udeležence, ki ga najdete na spletni strani. Vse informacije, vključno z informacijami o programih, ki jih bomo sofinancirali, lahko najdete tudi na spletni strani projekta. Za še več informacij pa se lahko obrnete na vodjo projekta Tamaro Lah; e-naslov  zdravjemladih@skavt.net.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa