Usposabljanje na temo globalnega učenja

V Mladinskem centru v Slovenj Gradcu je 16. in 17.12. 2015 je potekalo usposabljanje na temo globalnega učenja, ki ga je v okviru projekta »Youth creating solutions for meaningful participation« organizirala Mladinska mreža MaMa.

V luči aktualnega dogajanja begunske krize in želji po ozaveščanju o medkulturnem dialogu in preprečevanju sovražnega govora smo na usposabljanju spoznavali svetovne izzive, šokantne statistike in delovanje globalnega sveta. Udeležencem smo želeli pokazati, da poznavanje vzrokov in posledic dogajanja v svetu prinesejo razumevanje, strpnost in aktivacijo za razširjanje znanja.
Namen usposabljanja je bil mladinskim delavcem omogočiti, da se spoznajo z globalnim učenjem, metodami, ki jih lahko uporabljajo z mladimi, da bolj razumejo globalno dogajanje in poglobijo razumevanje globalnih izzivov.Na usposabljanju smo se dotaknili tudi trenutnega aktualnega

dogajanja in z udeleženci naredili načrt o tem, kaj in kako lahko mlade aktivirajo, da bolj proaktivno pristopijo k reševanju krize in predvsem k zavedanju, razvijanju strpnosti in razumevanju globalnega problema. Usposabljanje sta vodila Aljaž Zupan in Maja Drobne, ki sta z različnimi aktivnostmi udeležence poskušala usmeriti v poglobljeno razmišljanje o globalnih soodvisnostih in razumevanju trenutnega stanja.

Udeleženci usposabljanja, ki so prihajali iz Mladinskega centra Zagorje, Mladinskega centra Dravinjske doline in Marenberškega mladinskega centra, so spisali tudi projektne ideje, ki so bile vse od gverilskih akcij opominjanja na stiske beguncev, do pravljičnih večerov za najmlajše, kjer bi spoznavali pravljice iz vsega sveta.

Komaj čakamo, da se ideje tudi realizirajo in da tudi mi s svojo zmogljivostjo in raznolikostjo aktivnosti, ki se dogajajo v mladinskimi centri dodamo svoj košček v mozaik lepšega jutri za vse.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa