Usposabljanje za mlade novinarje v Litvi

Tudi ekipa MCH turizem se izobražuje v novinarstvu in socialnih omrežjih, vsaj posredno, preko sodelavke, ki se je udeležila Training Course for Young Reporters v Litvi. Izmenjava je bila sad partnerjev v Training centre “Daugirdiskes” in domačih Zavoda Akson in Zavoda Beta v sklopu pripravljanja revije za mlade #Replika in Democracy projekta »Society Magasine« .

Izmenjava je trajala skoraj teden dni v decembru (15. – 20.12.2013) in zajemala področja različnih medijev, tipov prispevkov, kako se ti med seboj razlikujejo in proces nastajanja, delovanje oz. promocija kakršnekoli vsebine na socialnih omrežjih in fotografijo. Znanja so bila pridobljena tako v teoriji kot tudi s pomočjo praktičnih nalog, seveda pa vedno po načelih praks neformalnega pridobivanja znanj in kompetenc, ki bodo gotovo koristila v nadaljevanju projekta MCH turizem.

Kot se za izmenjavo spodobi, so bili prisotni tudi litvanski udeleženci, med njimi Aurelija in Aurimas. Predstavila sta revijo Žmogus D?ž?, socialni projekt, zastavljen na podoben princip kot slovenski Kralji ulice in ki sta predstavila svojo že utečeno plat zgodbe mladih novinarjev.

Foto: Aurimas Zdanavičius in arhiv Mreža MaMa

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa