Usposabljanje za mladinske delavce o škodljivih posledicah alkohola

Mreža Mama skupaj z organizacijo Alcohol Policy Youth Network organizira usposabljanje za mladinske delavce na temo preprečevanja in zmanjševanja škodljivih posledic alkohola. Usposabljanje bo potekalo 10. in 11. septembra 2015 v Celjskem mladinskem centru.

Z usposabljanjem želimo dvigniti zavest o zdravem načinu življanja, predvsem o problematiki rabe alkohola med mladimi.

Izobraževanje bo potekalo v okviru projekta Let it hAPYN. Namen usposabljanja je povečati zavedanje o škodljivih posledicah, ki jih ima uživanje alkohola in ozaveščanje o pomembnosti preventivnih ukrepov, ki jih lahko sprejmejo delavci mladinskih centrov, in ki lahko pripomorejo k reševanju problematike na tem področju. Na dvodnevnem usposabljanju boste spoznali posledice tveganega in škodljivega pitja alkohola, stanje v Sloveniji in širše, primere dobrih praks ter bili uvedeni v pripravo morebitnih aktivnosti in internih pravil v posamičnem mladinskem centru.

Odgovoriti bomo skušali na vprašanja kaj ponuditi mladim na koncertnih in drugih prireditvah mladinskih centrov, kako delovati pri oglaševanju alkoholnih pijač, na vsa in druga vprašanja vam bodo pomagali odgovoriti izkušeni trenerji iz organizacije Alcohol Policy Youth Network.

Prostih imamo 10 mest, kotizacije ni. Rok za prijavo je 8. september 2015, takrat dobite tudi urnik usposabljanja in vse nadaljnje informacije.

Prijavite se s prijavnim obrazcem.

Projekt financira Ministrstvo RS za zdravje in Evropska komisija preko Drugega programa Zdravje.

Vse dodatne informacije na maja.drobne@mreza-mama.si ali 040-697-325.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa