Usposabljanje za uporabo Logbook-a

Mreža MaMa je ob podpori NA Movit med 8. in 9. oktobrom v Ljubljani organizirala usposabljanje za predstavnike občin in mladinske delavce za uporabo sistema beleženja in dokumentiranja učinkov mladinskega dela, The Logbook. Sistem je razvila mreža za zagotavljanje kakovosti v mladinskem delu na Švedskem, KEKS. Sistem mladinskim delavcem omogoča, da spremljajo svoje delo in napredek ter s tem zagotavljajo dvig kakovosti in vidnosti mladinskega dela tako na lokalnem kot na nacionalnem nivoju.

Usposabljanje je vodil eden od ustanoviteljev mreže KEKS in mednarodno priznani strokovnjak s področja mladinskega dela, Jonas Agdur, ki je udeležencem prvi dan usposabljanja predstavil mladinsko delo na Švedskem, ki se od slovenskega modela ne razlikuje tako močno, kot bi si mislili. Mladinskim delavcem je predstavil delovanje mreže KEKS, ki jo sestavlja kar 43 lokalnih (občinskih) oddelkov za mladinsko delo in okoli 250 mladinskih centrov. Mladinski delavci so pridobili tudi uporabna strokovna znanja o metodah in pristopih mladinskega dela ter participaciji mladih.

Drugi dan usposabljanja je bil namenjen predvsem predstavitvi sistema Logbook in prednostih, ki jih ta prinaša za mladinsko delo. Sledila je delavnica, kjer so lahko udeleženci ob podpori Jonasa Agdurja v praksi preizkušali delovanje sistema in pričeli z vnašanjem podatkov.

Bor, udeleženec usposabljanja

»Usposabljanje se mi je zdelo super. Najbolj mi je bilo všeč Jonasovo predavanje o smernicah in pristopih v mladinskem delu. Všeč mi je bilo tudi to, da je povedal o idejah, ki stojijo v ozadju Logbooka, da smo izvedeli zakaj je sistem pravzaprav nastal. Sicer pa se mi zdi sistem na prvi pogled enostaven za uporabo, predvsem pa zelo uporaben v mladinskem delu.«

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa